Dömötör Csaba európai parlamenti képviselőként folytatja

Dömötör Csaba, DömötörCsaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Dömötör Csaba az elmúlt kilenc évben a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkáraként, 2018 óta országgyűlési képviselőként dolgozott. Most EP-képviselő lesz.
Vágólapra másolva!

A Fidesz Dömötör Csabát jelöli Győrffy Balázs megüresedett európai parlamenti képviselői helyére – jelentette be pénteken a közösségi médiában a kormánypárt.

Dömötör
Dömötör Csaba az EP-ben folytatja

A közleményben hozzátették: Dömötör Csaba az elmúlt kilenc évben a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkáraként, 2018 óta országgyűlési képviselőként dolgozott. Felidézték azt is, hogy a politikus a kormányzati megbízatását megelőzően több évig a brüsszeli Fidesz-delegáció munkáját segítette. Politikai pályafutása elején pedig a Fidelitas külügyi kabinetét vezette, emellett két évig volt elnöke az Európai Néppárt ifjúsági szervezetének.

A hírt megosztotta a közösségi médiában Dömötör Csaba is.

 

 Magyarország jövőjét érintő politikai csaták nagy része Brüsszelben zajlik, így még nagyobb szükség van a nemzeti érdekek erőteljes képviseletére. A nemzeti hangot szeretném erősíteni egy olyan intézményben, ahol sokan akarnák ezt a hangot lejjebb csavarni – fogalmazott a kormánypárti politikus. Megjegyezte: 

Akik tiszteletben tartják hazaszeretetünket és megadják a tiszteletet Magyarországnak, számíthatnak a szövetségünkre. De akik az ország ellen dolgoznak, őket fülön fogjuk csípni. Legyenek akár az új, akár a régi baloldal politikusai, szponzorai vagy lobbistái.

Úgy értesültünk, a személyi döntés nem független attól, hogy a Tisza Párt kijutásával a magyar Országgyűlés mellett az Európai Parlament is kiemelt vitatereppé vált.

Augusztusban mondott le minden közéleti és politikai tisztségéről Győrffy Balázs, miután ittas állapotban vitába keveredett egy hölggyel, ami tettlegességig fajult. A Fidesz–KDNP EP-listájáról 11 jelölt került be az Európai Parlamentbe a júniusi választások után.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!