Drasztikusan megváltozik az idő, ez lehet az utolsó strandolós hétvége

Strand, Palatinus,hőség
Fürdőzők a Palatinus strandon
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
A Köpönyeg.hu előrejelzése.
Vágólapra másolva!

A Köpönyeg.hu előrejelzése:

Szombat
Napos időre van kilátás, melyet gomoly- és fátyolfelhők tarkítanak. Helyenként záporok és zivatarok is kialakulhatnak. A déli és délkeleti szél több helyen megerősödik. A hajnali órákban a hőmérséklet általában 14 és 21 fok között mozog. Délutánra a hőmérséklet 28 és 33 fok közé emelkedik.

Vasárnap
Igazi strandidőre számíthatunk, amit érdemes kihasználni! Sok napsütés várható, gomoly- és fátyolfelhők tarkíthatják az eget, de helyenként előfordulhat egy-egy zápor vagy zivatar. Szinte országos hőség lesz, a hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul.

Hétfő
Sokfelé várható eső, zápor és zivatar. Az ország nyugati felén kiadós esőzés is lehet. A délkeleti szél napközben megélénkül, időnként megerősödik, estére viszont északnyugatira fordul. A napok óta tartó hőség véget ér, és fokozatos lehűlés kezdődik. A hőmérséklet napközben már csak 19 és 30 fok között alakul.

Kedd
Északkeleten továbbra is erősen felhős maradhat az ég, míg másutt a felhőzet felszakadozik, és hazánk nagy részén több órára előbújhat a nap. Már csak keleten és északkeleten várható eső, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szél élénk lesz, időnként erősebb széllökésekkel. A hőmérséklet délután 20 és 27 fok között alakul.

Szerda
Sok napsütésre számíthatunk gomolyfelhőkkel, de helyenként előfordulhat egy-egy zápor. Mérsékelten meleg lesz, napközben 25 fok körül alakul a hőmérséklet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!