Fővárosi korrupciós botrány: a végén megint a budapestiek járnak rosszul

karácsonygergely, szaniszlósándor
Vágólapra másolva!
A fővárosi városvezetést és a baloldali kerületi politikát is alapjaiban határozza meg a kétes összegek keringetése, magán célú felhasználása – mondta el az Origónak Zila János a fővárosi korrupciós üggyel kapcsolatban. Az Alapjogokért Központ elemzője szerint az óbudai ügy rámutat arra, hogy a hatóságok nem tétlenkednek, de meglehetősen körültekintően járnak el, hogy tevékenységüket ne érhesse érdemi és elfogadható politikai támadás. A szakértő szerint a Gyurcsány-párt régóta azt meséli a választóinak, hogy őket elnyomja valamiféle diktatórikus rendszer, éppen ezért hiába mond ítéletet felettük a közvélemény többségén túl akár a független igazságszolgáltatás is, mindenre csak azt mondják, hogy őket elnyomják. Ezzel igyekeznek elkerülni a tetteik következményeit és tetszelegni külföldi elvtársaik előtt.
Vágólapra másolva!

Egyre több részlet derül ki a fővárosi korrupciós ügyről. Mit jelez a baloldal állapotáról, hogy egyre több ilyen esetre derül fény?

Már a 2021-ben nyilvánosságra került Anonymus-felvételek is azt jelezték, hogy a baloldal esetében nemcsak elszórt korrupciós esetekről lehet beszélni, hanem minden jel arra mutat, hogy egy teljes hálózat működik így. 

Mondhatni a fővárosi városvezetést és az ellenzéki kerületi politikát is alapjaiban határozza meg a kétes összegek keringetése, magán célú felhasználása.

Az álarcos alak állításai olyannyira komolynak bizonyultak, hogy mára már letartóztatásokra is sor került Óbudán, amihez bírói döntésre van szükség, vagyis nagyon komoly törvénysértésekről van szó, melyeknek megtörténtét már nagyon nehéz tagadni. Óbuda azonban csak az egyik leágazás. 

Bajnai Gordon az egyik hanganyagon arról beszélt, hogy a Budapestet irányító koalíció egy nagy tóhoz hasonlítható, melyben cápák úszkálnak, ha pedig valamilyen üzlet tűnik fel a láthatáron, akkor az összes „cápával” tárgyalni kell.

A jelenlegi események alapján sokan gondolhatják azt, hogy most még csak az ebihalaknál járunk, az igazi nagyvadak pedig még nem akadtak horogra.

A hatóságot nagy mértékben segítette egy titokzatos informátor. Az informátor többek között azt is elmondta, hogy Kiss Lászlót „főnöknek” nevezték az ügy szereplői, akik azt is hozzátették, hogy a polgármesternek „megy a pénz”. Kiss László polgármester meddig fog ragaszkodni a székéhez, le fog-e mondani?

Elnézve, hogy a garázdaság, testi sértés és választási csalás miatt is elítélt Varju László a mai napig a parlamentben ücsörög, nagy valószínűséggel a végtelenbe és tovább. Legalábbis addig, amíg erre lehetősége lesz. 

KissLászló, KarácsonyGergely
Kiss László, Óbuda DK-s polgármestere és Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere. Kiss László DK-s polgármestert letartóztatták a hatóságok. Óbudát mélyen megrázta a korrupciós botrány. A kerület vezetés nélkül maradt
Fotó: Facebook

A Gyurcsány-párt régóta azt meséli a választóinak, hogy őket elnyomja valamiféle diktatórikus rendszer, éppen ezért hiába mond ítéletet felettük a közvélemény többségén túl akár a független igazságszolgáltatás is, mindenre csak azt mondják, hogy őket elnyomják. Ezzel igyekeznek elkerülni a tetteik következményeit és tetszelegni külföldi elvtársaik előtt.

A Magyar Nemzet által megismert iratokhoz csatolt beszélgetések egyikében a fővárosi korrupciós bűnügy gyanúsítottjaival hozzák összefüggésbe Szaniszló Sándor pestszentlőrinci polgármestert. Ha kiderül Szaniszló bűnössége, őt is felelősségre vonhatják?

Az Anonymus-felvételeken számos baloldali politikus – mások mellett Szabó Tímea –, illetve több ellenzéki vezetésű kerület – így a 14. vagy a 18. – kapcsán is nehezen kimagyarázható információkat ismerhetett meg a közvélemény. 

Az óbudai ügy rámutat arra, hogy a hatóságok nem tétlenkednek, de meglehetősen körültekintően járnak el, hogy tevékenységüket ne érhesse érdemi és elfogadható politikai támadás. 

Mindenkinek az az érdeke, hogy a bűnösök a végén megkapják a jogszabályok által nekik rendelt büntetést.

Miért hallgat a baloldal ezekről az ügyekről?

Azért, mert bajban vannak, sőt, vannak köztük olyan szereplők, akik könnyen megüthetik a bokájukat, ha az igazságszolgáltatás utoléri őket. A baloldal bizony nagy gondban van.

kisslászló, czeglédygergő
Czeglédy Gergő alpolgármester és Kiss László óbudai polgármester óriási bajban vannak
Fotó: obuda.hu

Derülhetnek ki még korrupciós ügyek a baloldal háza tájáról?

Az elmúlt évek eseményei és azok az ügyek, amelyekre most derül fény, nem arra utalnak, hogy a baloldali korrupciós gépezet le akarna állni. Ráadásul a Bajnai-féle képet továbbgondolva 

a tóban úszkáló cápák száma az önkormányzati választással csak nőtt a fővárosban, hiszen megjelent egy új szereplő, Magyar Péter, akivel Karácsony Gergely már meg is kezdte az egyezkedést, hiszen nélküle nem tudnak többséget szerezni a Budapestről szóló döntésekhez. 

Az egész ügyben pedig az a szomorú, hogy a végén megint a budapestiek járnak rosszul.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!