Kisoroszit elérte az áradás, közúton már nem lehet eljutni a településre

Vágólapra másolva!
A Duna áradása miatt már nem lehet közúton eljutni Kisorosziba, a Tahitótfaluból oda vezető utat szerda délután lezárták.
Vágólapra másolva!

Lezárták a Tahitótfaluból Kisorosziba vezető utat szerda délután, a Duna áradása miatt már nem lehet közúton eljutni a településre - írja az MTI.

Nem lehet megközelíteni az árvíz miatt Nagymaroson a Sólyom-szigetet sem.

 "Vácon kilépett a medréből a Gombás-patak, ezért szerdán a Vám utca teljes szakaszát lezárták. Kismaroson hét utcát zártak le, kerülni a környező mellékutcákon lehet" - közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a honlapján. Kitértek arra, hogy az árvízhelyzet miatt a vármegyében lezárták a helembai-ipolydamásdi Károly Róbert hidat, az autósok a Letkés-Ipolyszalka összekötő hidat tudják használni.

 Kisoroszi önkormányzata szerda délután a honlapján tájékoztatta a helyi lakosokat a településre vezető út hivatalos lezárásáról, azt kérve: 

vigyázzanak magukra és egymásra, ha valakinél a víz megjelenése bármilyen gondot okozna, azt jelezze, és figyeljék a további tájékoztatásokat".

Óriási bajban vannak a budapesti Római-parton található Nánási út–Királyok útja szakaszon élők, legalábbis akik közel építkeztek a folyóparthoz. Karácsony Gergelyék ugyanis 2023-ban hullámtérré minősítették át a területet, és az ott élők semmilyen segítséget nem kapnak a fővárostól a védekezéshez. Orbán Viktor miniszterelnök több településen is ellenőrizte az árvízvédelmi munkálatokat: először Nagymaroson, majd Kismaroson járt.

Szó szerint élet- és értékmentő harcot vív Magyarország és számos környező ország a mostani súlyos, emberéleteket és anyagi javakat egyaránt fenyegető árhullám ellen. Az, hogy hol és pontosan mekkora károkat okoz a víz, a következő napokban-hetekben dől el, a végső számokat majd az esetleges biztosítási káreseményekből lehet látni.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!