Kormányszóvivő: megkezdtük az árvízi védekezést!

Vágólapra másolva!
A kormány megkezdte az árvízi védekezést - erről posztolt Vitályos Eszter közösségi oldalán. A kormányszóvivő köszönetet mondott az önkénteseknek és mindenkit a gátra hív.
Vágólapra másolva!

A kormányszóvivő vasárnap Leányfaluba tartva jelentkezett be közösségi oldalán. "Úton vagyunk Leányfalura, ahol a pócsmegyeri rév parkolójában megkezdődött az árvízi védekezés" - üzente Vitályos Eszter, aki aktívan segített a védekezési munkálatokban, többek között homokzsákokat cipelt és homokot lapátolt. 

Vitályos Eszter videójához azt írta, hogy megkezdtük az árvízi védekezést. Egyúttal köszönetet mondott az önkénteseknek és a hivatásos szakembereknek a kitartó munkáért. "Várunk mindenkit a gáton" - fordult a nyilvánossághoz a kormányszóvivő. 

Az évtized árvize komoly kihívást jelent, hiszen a legfrissebb előrejelzések alapján hétfőtől napi egy méterrel emelkedik a Duna vízállása Budapestnél. A fővárosnál a folyó várhatóan a jövő hét második felében, nyolc métert meghaladó vízszinttel tetőzik, elérheti a harmadfokú árvízvédelmi szintet. Az Ausztriában már egy ideje tartó kiadós esőzés miatt komoly árhullámra lehet számítani a Dunán és a mellékfolyóin is. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!