Magyar Péter újabb botránya az ügyészség elé került

Vágólapra másolva!
Vesztegetés gyanúja miatt tettek bejelentést, miután kiderült, hogy Magyar Péter az elmúlt években ellátást intézett magának, családtagjainak, illetve egy ismerősének a Honvédkórház speciális rendeltetésű centrumában.
Vágólapra másolva!

A bejelentő szerint vesztegetés gyanúja is felmerülhet azzal kapcsolatban, hogy a Tisza Párt elnöke korábban a Honvédkórház speciális rendeltetésű centrumába vitte ismerőseit - írja a Magyar Nemzet

A közérdekű bejelentéseiről ismert 

Tényi István a Fővárosi Nyomozó Ügyészségnek címzett levelében az ügy kivizsgálását, szükség esetén nyomozás megindítását, az esetleges elkövető felkutatását, illetve a bűncselekmény gyanújának megállapítását kéri.

A Honvédkórház úgynevezett speciális rendeltetésű centruma az elmúlt napokban Magyar médiaszereplései nyomán vált a közbeszéd egyik témájává. Ferdítésekkel és ellentmondásokkal teli hecckampányának újabb állomásaként ugyanis 

a Tisza Párt vezetője VIP-osztálynak nevezte a centrumot, és demagóg módon arról értekezett: miközben a kormánytagok extra helyszínen gyógyulhatnak, az adófizetőknek csak rossz körülmények jutnak.

Csakhogy kiderült, Varga Judit házastársaként Magyar előszeretettel kereste fel a centrumot. Információnk szerint az egészségügyi ellátórendszert napjainkban élesen bíráló, lejárató politikus csak a világjárvány idején nyolc alkalommal fordult meg a speciális rendeltetésű centrumban (src), ahol Covid-teszteket végeztetett magán. Magyar ezeken az eseteken kívül kilencszer vette igénybe a részleg szolgáltatásait, ezek közül egyszer, 2021-ben, huzamosabb ideig, mintegy tíz napig tartózkodott a kórházban.

A pártelnök azonban nemcsak magának, hanem családtagjainak is elintézte az általa exkluzívnak tartott szolgáltatásokat, rokonai pedig éltek is a lehetőségekkel.

Édesanyja, Erőss Mónika 14 src-ellátást és egy fekvőbeteg-ellátást vett igénybe, Magyar Péter nagyszülei pedig összesen 46 src-ellátáshoz, valamint kilenc fekvőbeteg-ellátáshoz jutottak hozzá. 

Magyar,Péter
Magyar Péter az ügyészség előtt
Fotó: Magyar Nemzet

Lényeges körülmény, hogy a nagyszülők mindezt csupán külön parancsnoki engedéllyel tehették meg, amelyet Magyar Péter közbenjárásával kaptak meg.

A politikus közeli ismerőse, Sz. Róbert Gábor érdekében is fellépett, és megpróbált kiemelt ellátást intézni számára. Az src-részleggel összefüggésben, tisztázásképpen, érdemes felidézni az egészségügyi államtitkár minapi közlését. Takács Péter – éppen Magyar kórházi ámokfutására reagálva – azt közölte, hogy a részlegen olyan betegek kezelésével foglalkoznak, akiknek biztonsági okok miatt fokozott védelem jár. Tényi István hangsúlyozta: 

Magyar Péter legújabb ügyében bizonyítottság esetén felmerülhet a vesztegetés bűntett gyanúja.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!