Orbán Viktor: Magyarország nemet mond a migrációra

Vágólapra másolva!
A napnál is világosabb, hogy a migráció szétfeszíti az Európai Uniót - erről beszélt Orbán Viktor a Cernobbiói Fórumon Olaszországban.
Vágólapra másolva!

"A napnál is világosabb, hogy a migráció szétfeszíti az Európai Uniót. Magyarország nemet mond a migrációra!' - mondta Orbán Viktor miniszterelnök egy panelbeszélgetésen, amelyről megosztott egy videót a Facebook-oldalán. 

Ha arra kényszerítenek minket, hogy összefogjunk olyan kérdésekben, amelyekben nem értünk egyet, akkor az szétszakítja az Európai Uniót.

 "A migráció olyan ügy, amely szétfeszít” – emelte ki Orbán Viktor miniszterelnök az immáron ötvenedik alkalommal megrendezett Cernobbiói Fórumon. A kormányfő szerint Olaszországban és más államokban komoly probléma, hogy sok migránst engedtek be, és most nehéz velük az együttélés.

De vannak olyan országok, amelyek soha nem léptek erre az útra. Mi soha nem engedtük be őket, így nálunk egyáltalán nincsenek migránsok, nulla

– jegyezte meg Orbán Viktor. A miniszterelnök felhívta a figyelmet arra, hogy „nem az a problémánk, hogyan éljünk velük együtt, hanem az, hogyan ne engedjük be őket az országunkba”. Ez két különböző kérdés, és nem lehet a két különböző nehézséget ugyanazzal a politikai eszközzel kezelni.

Tehát sokkal jobb lenne a migrációval kapcsolatban, ha kimaradási lehetőséget biztosítanának azoknak az országoknak, amelyek nem szeretnék követni a közös migrációs politikát. Sokkal jobb lenne kimaradási lehetőséget biztosítani számukra, mint arra kényszeríteni őket, hogy összefogjanak, és ezáltal az egész európai struktúrát szétfeszítsék a konfliktusok

– mondta Orbán Viktor.

Egyre több a probléma a migránsokkal Európában, nemrég terrortámadás történt Németországban. Egy migráns válogatás nélkül rátámadt a járókelőkre, aminek következtében három ember meghalt, nyolcan megsérültek, közülük öten súlyosan. Nem sokkal korábban megkéselték a jobboldali Alternatíva Németországért (AfD) párt egyik helyi politikusát Mannheim városában. Pár nappal az élőben közvetített brutális iszlamista késelés után történt az újabb merénylet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!