Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Ligában szereplő Budapest Honvéd a hivatalos honlapján tudatta, hogy leigazolta a 10-szeres magyar válogatott balhátvédet, Hangya Szilvesztert.

A 30 éves focista az MTK utánpótlásában nevelkedett, majd 2015-ben igazolt a Vasashoz, amelyben stabil NB I-es futballista lett és bekerült a magyar válogatottba is. Hangya 2018 nyarán igazolt Székesfehérvárra, a Vidiben hat év alatt csak 99 meccsen lépett pályára, ugyanis sorozatos sérülések hátráltatták a pályafutásában. 

Hangya az előző szezonban egyetlen NB I-es meccsen sem lépett pályára, míg a 2022/23-as szezonban is csak 16 meccsen jutott szóhoz a Vidiben. 

A 30 éves focistának nyáron lejárt a szerződése a székesfehérvári klubnál, így most ingyen igazolt a Honvédhoz. 

„Patinás klub a Honvéd, amikor képbe került a csapat, nem is gondolkoztam sokáig, tökéletesek a körülmények, a legmegfelelőbb helyre kerültem ahhoz, hogy visszanyerjem a régi formámat” – mondta klub honlapjának Hangya Szilveszter, akinek 2023 novemberében műtötték meg a térdét, a tavaszi szezon végén térhetett vissza a pályára. 

Hangya Szilveszter Kispesten építheti újra magát
Fotó: honvedfc.hu

„Az előző szezon utolsó öt bajnokiján már keretben voltam, április óta teljesen egészséges vagyok. Hosszú út van mögöttem, az elmúlt időszakban pedig már csak arra koncentráltam, hogy próbáljam magam szinten tartani. Az III. Kerülettel is készültem, szeretném megköszönni nekik, hogy befogadtak, támogattak, ezen kívül pedig egyedül is sokat edzettem, hogy megfelelő állapotban legyek. 

Nagyon várom már, hogy újra pályára lépjek! Hat évet voltam Fehérváron, éreztem már, hogy új impulzusra lenne szükségem, úgy vélem, Kispest a megfelelő hely ehhez, mindent meg fogok tenni a Honvéd sikeréért”

 – folytatta a 30 éves focista, aki a válogatottban a Svédország elleni felkészülési mérkőzésen debütált 2016-ban még Bernd Storck irányítása alatt, míg Marco Rossi hat találkozón küldte pályára a nemzeti csapatban. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!