Magyar Péter botrányai: lányok zaklatása, telefon elrablása, zűrös pénzügyek

magyarpéter, radnaimárk
Radnai és Magyar együtt buliztak.
Fotó: Képernyőfotó
Vágólapra másolva!
Érdekes kérdés az, hogy mindezt már a mentelmi jog adta relatív biztonságérzet miatt engedhette meg magának, vagy egy zsigeri reakció része volt a férfi megütése és a telefonjának elrablása? - tette fel a kérdést Tóth Erik a lapunknak adott interjúban Magyar Péter diszkóbotrányával kapcsolatban. Az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója szerint egy politikus egyik fő erénye a feddhetetlensége kellene, hogy legyen: Magyar Péterék ehhez képest már kapcsolatba léphettek a Bajnai Gordon-féle DatAdat egyik cégével; a saját szervezete pénzügyeit egy olyan emberre bízta, akit korábban számtalan ügyfél megkárosítása miatt fegyházbüntetésre ítéltek; de azt is tudni lehet, hogy Magyar pártjának alapítói között kommunista ügynökök és tisztességtelen módon meggazdagodott emberek is állnak; miközben Magyar Péter jobbkeze, Radnai Márk egy hasonlóan agresszív, testi sértéssel fenyegetőző alakként lett a párt alelnöke nemrég.
Vágólapra másolva!

Magyar Péter diszkóbotrányáról felvételek kerültek elő, megszólalt a szemtanú. Miért fontos, hogy a férfi kiállt a nyilvánosság elé?

Mindenkinek az az érdeke – ideértve Magyar Pétert is –, hogy az ügy részleteit feltárja, és érdemben ki tudja vizsgálni az illetékes hatóság. Június 21-én a Tisza Párt azóta elnökké választott első embere egy hétköznapi állampolgár számára megengedhetetlenül, de különösen egy megválasztott EP-képviselőhöz mérten elfogadhatatlanul, botrányos módon viselkedett. A sajtóinformációk, valamint a szemtanúk beszámolója szerint 

obszcén, trágár és a szórakozóhelyen vele érintkező lányokat megszégyenítő módon lépett fel.

magyarpéter, radnaimárk
Radnai Márk és Magyar Péter együtt buliztak
Fotó: Képernyőfotó

Ezt a nyilvánosságra hozott videófelvételek eddig is bemutatták. Nemrég azonban megszólalt az a férfi is, akinek a telefonját Magyar Péter eltulajdonította, majd ezután a Dunába dobhatta. Innentől kezdve az ügynek még komolyabb politikai és büntetőjogi következményei lehetnek.

Segítheti-e a nyomozást az, amit a férfi elmondott, és egy zaklatott nő, Laura is, akit Magyar szexre akart kényszeríteni?

A közvélemény számára az ő színre lépésük fontos: a diszkóbotrány előtt is voltak már Magyar Péter erkölcsi és morális tisztakezűségét megkérdőjelező ügyek napirenden – ideértve azt, hogy politikai haszonszerzésből képes volt a saját szeretteit elárulni – de ez az eseménysorozat most súlyosabban érintheti őt és a támogatói körét is. Egymástól függetlenül két forrás is megerősíti azt, hogy 

Magyar viselkedésproblémai nem egyszeri esetek voltak. 

magyarpéter, laura, erőszak
A nő nem merte vállalni az arcát. Magyar Péter vele is erőszakoskodott
Fotó: Tények

Putnokon a templomból távozó híveket provokálta, most pedig a tettlegességtől sem riadt vissza. 

Érdekes kérdés az, hogy mindezt már a mentelmi jog adta relatív biztonságérzet miatt engedhette meg magának, vagy egy zsigeri reakció része volt a férfi megütése és a telefonjának ellopása is? 

Egy biztos: a baloldali ellenzéki politikusokra jellemző botránypolitizálás Magyar Pétert is utolérte. 

Mi látható a felvételeken? Azok alapján hogyan ítélhető meg Magyar Péter viselkedése?

A lényegen nem változtatnak az új részletek, legalábbis az ügy megítélése szempontjából. Egy nemrég megjelent közvélemény-kutatás szerint az ellenzéki szavazók sem tartják elfogadhatónak ezt a fajta viselkedést. Egy politikus egyik fő erénye a feddhetetlensége kellene, hogy legyen: Magyar Péterék ehhez képest már kapcsolatba léphettek a Bajnai Gordon-féle DatAdat egyik cégével; a saját szervezete pénzügyeit egy olyan emberre bízta, akit korábban számtalan ügyfél megkárosítása miatt fegyházbüntetésre ítéltek; de azt is tudni lehet, hogy a Tisza Párt alapítói között ügynök és tisztességtelen módon meggazdagodott emberek is állnak; miközben Magyar Péter jobbkeze, Radnai Márk egy hasonlóan agresszív, testi sértéssel fenyegetőző pedigrével lett a párt alelnöke nemrég.

Magyar Péter, MagyarPéter, részeg, botrány, magyarpéterbotrány
Magyar Péter láthatóan nagyon szeret bulizni. Fotó: Ripost

A férfi azt is elmondta: volt, hogy Magyar gin-tonikot borított a fejére. A biztonságiaktól azt is megtudta, hogy sok fiatal lány elhagyta a szórakozóhelyet Magyar Péter zaklatásai miatt. Ha nem ő, hanem egy jobboldali politikus csinálta volna ezt, akkor most milyenek lennének a reakciók?

Egy tisztességes politikus azonnal levonta volna a megfelelő következtetéseket: a lemondás és a bocsánatkérés ezúttal azonban elmaradt, sőt, ehelyett Magyar Péter hazudozni kezdett, majd természetesen mindent megpróbált áthárítani, mintha ő csak áldozat lenne. 

Abba az instabil, kiszámíthatatlan állapotba, amibe került azon az estén, maximum párttársai segíthették hozzá. 

magyarpéter
Magyar Péter szeret luxusszállodákban találkozni a fiatal lányokkal
Fotó: Facebook

A kormánykritikus szavazók és a baloldali média azonban hímes tojásként vigyázott Magyar Péter renoméjára: a hírt elhallgatták, majd az események felgyorsulása után megpróbálták kedvezőbb szempontból értelmezni. Ez a kísérlet akkor bukott meg, amikor Magyar Péter már a hatóságokat vádolta – ismét – hazudozással, mondván, hogy egy eltűnt telefon miatt nem szokás búvárokat bevetni. Majd amikor kiderült, hogy ez a rutineljárás, Magyar ismét a jól bevett baloldali eszköztárhoz nyúlt, és némasági fogadalmat tett. 

Magyar Péter, MagyarPéter, részeg, botrány, magyarpéterbotrány
Magyar Péter körül kezd kipukkadni a lufi. Fotó: Origo 

Amennyiben ez egy jobboldali – különösképpen EP-képviselő – politikussal történik, az EP már lehet, hogy kilátásba helyezi az illető mentelmi jogának felfüggesztését. 

A baloldali, és emiatt háborúpárti többségű intézmény azonban Magyar Péter irányába nem meglepő módon empátiával viszonyul. A testtartás azonban sokat elárul: a baloldalon ezúttal sincs semminek következménye.

Miért tagad és vádolja hazugsággal a sajtót?

Mert nem maradt más választása. Magyar Péter alig pár hónapja politizál aktívan, ezért az ő szavahihetősége a szimpatizánsai körében adott. Azonban lassú víz partot mos: az ellenzéki pártoktól és politikusoktól ellesett praktikák idővel unalmassá és visszatetszővé fognak válni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!