MÁV: több vonalon is forgalmi változások lesznek a hétvégén

Vágólapra másolva!
A MÁV tájékoztatta az utazókat, hogy több vonalon is változásra kell számítani a hétvégén. A Budapest—Cegléd—Szolnok vonalon szeptember 14-én és 15-én a Pestszentlőrinc és Vecsés között végzett karbantartás miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek és pénteken változik a pótlási rend a szegedi vasútvonalakon is.
Vágólapra másolva!

Hétvégi változások a ceglédi és a lajosmizsei vonalon

A Budapest—Cegléd—Szolnok vonalon szeptember 14-én és 15-én a Pestszentlőrinc és Vecsés között végzett pályakarbantartás miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Távolsági vonatok változásai:
A Nyugati pályaudvarról induló Napfény, Tokaj, Nyírség InterCity és a Cívis InterRégió vonatok a Nyugati pályaudvar és Cegléd között 5-5 perccel korábban közlekednek.

  • A Nyugati pályaudvar felé közlekedő Napfény, Tokaj, Nyírség InterCity és a Cívis InterRégió vonatok Vecsés—Budapest között később közlekednek, a Nyugati pályaudvarra 5-10 perccel később érkeznek meg.
  • Napközben a Cívis InterRégiók rövidebb útvonalon közlekednek, csak Cegléd és Debrecen/Nyíregyháza/Záhony között járnak.

Az elővárosi vonatok változásai:

  • A Z50-es vonatok módosított menetrend szerint, S50-es vonatként közlekednek, minden állomáson és megállóhelyen megállnak.
  • A Ceglédről 5:18-kor és a Szolnokról 5:55-kor Budapestre induló Z50-es vonat (2859, 2669) nem közlekedik.

A változás érinti az S21-es vonatok közlekedését is:
A hétvégén az S21-es vonatok fővárosi végállomása Kőbánya-Kispestre kerül át. Kivéve a vasárnap, szeptember 15-én a Nyugati pályaudvarról 23:30-kor induló utolsó S21-es vonatot (2968), mely már teljes útvonalon közlekedik - tájékoztatott a MÁV csoport.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Változik a pótlási rend a szegedi vasútvonalakon

A szegedi fővonalon szeptember 7-től 29-ig több ütemben, illetve eltérő szakaszokon pótlóbuszok járnak, változik a vonatok közlekedése karbantartás és a szegedi deltavágány építése miatt. 

Budapest és Szeged között a pótlóbuszos átszállás miatt hosszabb eljutási idővel kell számolni, Szegedről a pótlójáratok a vonatok alapmenetrendjéhez képest korábban indulnak. 

A korlátozás érinti a röszkei és a békéscsabai vonal vonatait is.

Budapest-Kiskunfélegyháza-Szeged útvonal Szeptember 9-13:
Szeptember 9-től 13-án kora délutánig Kiskunfélegyháza és Szeged-Rókus között pótlóbuszok közlekednek a Napfény IC-k és a vonatok helyett is. A Napfény IC-khez kétféle pótlójárat csatlakozik: 

  1. Kiskunfélegyháza és Szeged-Rókus között közvetlen pótlóbuszok, illetve 
  2. Kistelek és Szatymaz érintésével közlekedő pótlóbuszok is indulnak.

A pótlóbuszok Szegeden a rókusi állomásról indulnak és oda is érkeznek, Szegeden a városi szakaszon a vasútvillamosokkal lehet utazni.

Az esti utolsó Szeged felé és a hajnali első Szegedről induló pótlójáratok hosszabb útvonalon járnak, Szegeden a Mars teret és az Indóház teret is érintik (IC 728, IC 719 pótlóbuszai).

A munkálatok ütemváltása miatt szeptember 13-án napközben változik a pótlási rend: a Nyugati pályaudvarról 10:50-kor és a Szegedről eredetileg 13:44-kor induló Napfény IC-k (IC 704, IC 735) az utolsó távolsági vonatok, melyeknél még a Kiskunfélegyháza-Szeged szakaszon járnak pótlóbuszok. 

A vonatok helyett viszont szeptember 13-án még egész nap Kiskunfélegyháza és Szeged között kell pótlóbusszal utazni.

Budapest-Kiskunfélegyháza-Szeged útvonal Szeptember 13-28:
Szeptember 13-án kora délutántól 28-ig a Napfény IC-k helyett Kiskundorozsma és Szeged-Rókus között, a személyvonatok helyett szeptember 14-től Balástya és Szeged-Rókus között pótlóbuszok közlekednek.

A pótlóbuszok Szegeden a rókusi állomásról indulnak és oda is érkeznek, Szegeden a városi szakaszon a vasútvillamosokkal lehet utazni.

  • Az esti utolsó Szeged felé és a hajnali első Szegedről induló pótlójáratok hosszabb útvonalon járnak, Szegeden a Mars teret és az Indóház teret is érintik (IC 728, IC 719 pótlóbuszai).
  • A hétvégén (pénteken, szombaton és vasárnap) Budapestről 22 órakor Szegedre induló S20-as vonat (17028) helyett Balástyától közlekedik pótlóbusz, Szegeden a Mars teret érintve az Indóház térig.
  • A hétvégén (szombaton és vasárnap) Szegedről kora hajnalban Budapestre induló vonat (17029) helyett Balástyáig közlekednek pótlóbuszok, melyek Szegeden az Indóház térről indulnak, a Mars téren is megállnak. (Ez a pótlóbuszos átszállás még a szeptember 29-i hajnali vonatot is érinti.)

A munkálatok ütemváltása miatt szeptember 13-án napközben változik a pótlási rend: a Nyugati pályaudvarról 11:50-kor és a Szegedről eredetileg 14:44-kor induló Napfény IC-k (IC 714, IC 703) az első távolsági vonatok, melyeknél már a Kiskundorozsma-Szeged szakaszon járnak pótlóbuszok. 

A vonatok helyett viszont szeptember 13-án még egész nap Kiskunfélegyháza és Szeged között kell pótlóbusszal utazni.

Képünk illusztráció!
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Szeged-Békéscsaba vonal
Szeptember 9-től 28-ig a Szeged-Békéscsaba vonal vonatainak szegedi végállomása a rókusi állomásra kerül át, a szegedi városi szakaszon a vasútvillamosokkal lehet utazni.

Szeged-Röszke-Szabadka vonal
Szeptember 9-től 28-ig Szeged-Rókus és Röszke között pótlóbuszok járnak, a szegedi városi szakaszon a vasútvillamosokkal lehet utazni.

Röszke és Szabadka között közlekednek a vonatok, azonban a Szegedről induló reggeli első pótlóbusz és a hozzá csatlakozó vonat (7301) Szabadka felé egy órával később közlekedik; Szabadkáról pedig a második, erdetileg 7:37-kor induló vonat (7302) 23 perccel később indul.

Vasútvillamosok
A korlátozás ideje alatt a szegedi fővonal és a röszkei vonal pótlóbuszainak (néhány éjszakai járat kivételével) végállomása Szeged-Rókusnál van, a békéscsabai vonatok végállomása is ide került át, ezért a szegedi városi szakaszon a 

vasútvillamosokkal lehet utazni, melyeken a vasúti jegyek érvényesek.

A csatlakozások miatt napközben néhány Szeged vasútállomás felé közlekedő vasútvillamos Rókus vasútállomástól pár perces tartózkodás után indul tovább - írja a MÁV csoport.

Nemrég beszámoltunk róla, hogy baleseti helyszínelés miatt pénteken a délelőtti, kora délutáni órákban akár egy-két órával hosszabb eljutási időre és pótlóbuszos átszállásra kell számítani a pécsi fővonalon, mert elgázolt egy motorost a Pusztaszabolcs és Dombóvár között közlekedő vonat Dombóvár határában, a Mágocs felé vezető úton lévő vasúti átkelőnél.

Tegnap beszámoltunk arról is, hogy Ausztriában a következő napokra előrejelzett heves esőzések miatt több vasútvonalon is szünetelhet a vonatforgalom

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!