Orbán Balázs tisztázta a félreértést, egyértelművé tette ‘56-al kapcsolatos álláspontját

Orbán Balázs, OrbánBalázs, háború, béke, NATO, interjú
Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo
Vágólapra másolva!
„Magyarország békepárti álláspontja a háborúpárti nyomásgyakorlás ellenére is sziklaszilárd lesz a jövőben” – mondta Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.
Vágólapra másolva!

A politikában sajnos igen gyakori, hogy megpróbálják az ember szavait kiforgatni.

Szeretnék ezzel kapcsolatban egy-két dolgot tisztába tenni. 1956 hősei nemzeti hősök. Az ő emlékük szent és sérthetetlen, és 1956 hőseinek igazuk volt, és helyesen cselekedtek” – mondta legújabb videójában Orbán Balázs.

„Az orosz–ukrán háborúval kapcsolatban pedig az a helyzet, hogy sajnos két és fél éve minden nap háborúpárti propaganda nyomása alatt állunk, és ez a háborúpárti propaganda nem riad vissza semmitől, még attól sem, hogy 1956 hőseinek emlékét megpróbálja összekeverni az orosz–ukrán háborúval és a fronton történtekkel” – emlékeztetett a miniszterelnök politikai igazgatója.

 

Ez a háború azonban nem a mi háborúnk

„Ez a háború azonban nem a mi háborúnk. Az orosz–ukrán háború itt van ugyan a szomszédunkban, de mi nem kívánunk részesei lenni ennek a konfliktusnak.

Magyarország békepárti álláspontja sziklaszilárd volt, sziklaszilárd ma is, és a háborúpárti nyomásgyakorlás ellenére sziklaszilárd lesz a jövőben is”

– fogalmazott Orbán Balázs. 


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!