Percről percre

Orbán Viktor: Brüsszel főterére fogjuk szállítani a migránsokat, ha azt akarják!

Események

Vágólapra másolva!
Jelentés a Magyar Országgyűlésnek a tavaszi ülésszak óta eltelt időszak eseményeiről és a kormány további terveiről – címen szólalt fel napirend előtt Orbán Viktor kormányfő az Országgyűlésben.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül28 bejegyzés

Orbán Viktor kormányfő napirend előtti felszólalásával indult a parlament. 

 

15:06
szeptember 30, 2024
Vágólapra másolva!

Alaposan helyretette Orbán Viktor az MSZP képviselőjét

Az összeszerelőüzemeket nem szabad lebecsülni, és azt miért kell szembeállítani a kutató-fejlesztő helyekkel? - mondta Orbán Viktor az MSZP-s Komjáthy Imrének. Véget ért Orbán Viktor viszontválasza. 

15:04
szeptember 30, 2024
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ez szolgalelkűséghez vezet

Ha onnan akarjuk levezetni a külpolitikát, hogy az egyes nagyhatalmak mit akarnak, akkor az szolgalelkűséghez vezet - mondta Orbán Viktor. Az amerikaiak szoktak beavatkozni a magyar választásokba, és nem fordítva - tette hozzá. Amikor Junckert megválasztották, akkor a britek és a magyarok ellenezték azt. Meggyőződésünk volt, hogy az Európai Bizottság politikai testületté alakulása a britek kilépéséhez vezet majd, és így is lett - ismertette a kormányfő. Orbán Viktor arról is beszélt, nem szabad leértékelni a teljes magyar pedagógustársadalom teljesítményét és munkáját, mert ez nem vezet jó irányba. Az MSZP-nek azt mondta, hogy Önök sokkal kevesebbet költöttek oktatásra és egészségügyre. 

15:00
szeptember 30, 2024
Vágólapra másolva!

„Büszke vagyok, hogy a magyar kormány békepárti állásponton van”

A drogkereskedelem nagy probléma, és a következő időszakban a kormánynak ezen a területen is a legkeményebben kell fellépni - mondta Orbán Viktor. A kormányfő a belügyminiszter részéről várja a konkrét javaslatokat. A magyar parlament történetében példátlan, hogy valaki kilépett a pártjából, mégis ő vezeti a frakcióját - mondta Orbán Tordainak. 

Az orosz-ukrán háború ügyében megerősítette Orbán a békepárti álláspontot. 

Büszke vagyok, hogy a magyar kormány békepárti állásponton van.  

Eddig sem voltak megszorítások, és ezután sem lesznek - tette hozzá. 

14:57
szeptember 30, 2024
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Magyarország ma Európa legbiztonságosabb országa

Orbán Viktor kormányfő azt válaszolta a frakcióvezetőknek, hogy érthető a DK képviselőinek idegessége, mivel a parlamentbe jutásért kell harcolniuk. A gazdasági semlegesség politikájáról azt mondta, hogy most fordultak egy jelentősebb hitelért az Európai Fejlesztési Bankhoz a vasútfejlesztés érdekében. Az elektromobilitás nem technológiai zsákutca, mert a német autógyárak vezetői is ezen az állásponton vannak. Csak annyi vendégmunkás jöhet be, amennyi betöltetlen álláshely van - tette hozzá. 

Magyarország ma Európa legbiztonságosabb országa, és aki ezzel ellentétes dolgot állít, az lebecsüli a magyar rendőrök munkáját.  

 

14:53
szeptember 30, 2024
Vágólapra másolva!

Alaposan helyretette Kocsis Tordait

Kocsis Máté arról is beszélt, hogy a magyarok nem akarnak más országok háborújában részt venni. Engedje már el azt a háborúpárti álláspontot - mondta Tordainak. Nem kapott ez az álláspont többséget. Minden olyan politika, amit itt képvisel, az szembemegy a magyar érdekekkel. 

14:51
szeptember 30, 2024
Vágólapra másolva!

Kocsis Máté: Önök '56 ügyében Gyurcsánnyal a hátuk mögött ne oktassank ki minket

Eltelt a nyár, hogy hallgattunk egy nárcisztikus hazudozót, majd pedig bejöttünk ide, és hallgattunk egy narcisztikus hazudozott - mondta Kocsis Máté. Akik gyalázták az '56-osokat, azoknak semmilyen jogalapjuk nincs arra, hogy '56 kérdésében bármilyen vonatkozásban felkérdezzenek minket - tette hozzá a Fidesz frakcióvezetője. Amikor az ötvenedik évfordulón Gyurcsány ránk lövetett, akkor hogy lehet nemzeti egységről beszélni 1956 esetében, a Párbeszéd együtt indult Gyurcsánnyal a 2022-es választáson is. 

Önök '56 ügyében ezzel az emberrel a hátuk mögött ne oktassanak ki minket!"

Kocsis Máté az árvízről azt mondta, ennek a kormánynak számtalan olyan csapást kellett elhárítania, hogy a nagy bajt sikerült elkerülni. Megfigyeltük, hogy Önök mindig azon drukkolnak, hogy ez ne sikerüljön. 

Könnyen beláthatjuk, hogy ha nem lett volna elég eszköz, akkor nem lett volna sikeres a védekezés."

Kocsis köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a védekezésben. 

14:45
szeptember 30, 2024
Vágólapra másolva!

Kövér László elvette a szót Gyurcsánytól

Gyurcsány Ferenc többek között az árulásról beszélt. A földi csodákban nem hiszek - tette hozzá. Kövér László figyelmeztette Gyurcsányt, hogy nincsen joga lehazaárulózni a magyar kormányfőt. Ha ezt nem képes tiszteletben tartani, akkor elveszem Öntől a szót. Gyurcsányt ezt követően párttitkárnak szólította Kövért. Gyurcsánytól ekkor elvette a szót Kövér László házelnök. A legutóbbi választás nagyon megviselte a képviselők egy részét - mondta a házelnök. 

14:39
szeptember 30, 2024
Vágólapra másolva!

Simicskó: Kereskedni mindenkivel kell

Simicskó István arról is beszélt, hogy sikeres program a Gondosóra-program, és sokaknak megnyugvást jelent. Ha nincs gazdasági növekedés, akkor nincs forrás egyéb területekre - tette hozzá. 

A keleti nyitásban is komoly eredmények vannak. 

Kereskedni mindenkivel kell - mondta Simicskó. A migráció ügyében egyértelmű a kormány álláspontja, a déli határt mai napig védi a kerítés, és meg kell állítani a migrációt - tette hozzá. 

14:35
szeptember 30, 2024
Vágólapra másolva!

KDNP: A kormány időben észlelte a bajt, és megtette a megfelelő lépéseket

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője arról beszélt, hogy köszönet illeti az árvízi védekezésben összes résztvevőt. 

A kormány időben észlelte a bajt, és megtette a megfelelő lépéseket. 

Simicskó szerint Magyarország megmutatta, hogy képes összefogni. 

14:33
szeptember 30, 2024
Vágólapra másolva!

Nem tetszik a MI Hazánknak az Izrael-barát politika

Toroczkai László, a MI Hazánk frakcióvezetője a vízgazdálkodásról, a gazdasági helyzetről beszélt, valamit bírálta a magyar kormány Izrael-barát politikáját. 

14:21
szeptember 30, 2024
Vágólapra másolva!

Újabb érthetetlen MSZP-s felszólalás

Komjáthy Imre, az MSZP képviselője a menstruációs szegénység felszámolására szólított fel. 

14:06
szeptember 30, 2024
Vágólapra másolva!

Tordai Bence örömmel szállítana fegyvert Ukrajnának

Tordai Bence bejelentette, hogy igenis fegyvert kell szállítani Ukrajnának, és nagy hiba volt, hogy ez nem történt meg. 

14:05
szeptember 30, 2024
Vágólapra másolva!

Furcsa dolgot mondott a Jobbik frakcióvezetője

A Jobbik frakcióvezetője, Lukács László György arról beszélt, hogy érdemes lenne újragondolni a fegyverviselés szabályait az önvédelem terén. Tordai Bence, a 0 százalékos Párbeszéd frakcióvezetője az orosz-ukrán háborúról össze vissza beszélt. 

13:54
szeptember 30, 2024
Vágólapra másolva!

A Momentumnak egyetlen szava sem volt Orbán Viktor felszólalására

Bedő Dávid, a mérhetetlen támogatottságú Momentum elnöke Karsai Dániel haláláról emlékezett meg a felszólalásában. Orbán Viktor szavaira nem reagált semmit. 

13:47
szeptember 30, 2024
Vágólapra másolva!

"A kormány habozás nélkül fel fog lépni a nemzeti szuverenitás érdekében"

Orbán Viktor elmondta, az orosz-ukrán háborúban békére van szükség. Hamarosan, mint a migrációnál történt, belátják a háborúpártiság értelmetlenségét. Magyarország békemissziót indított - tette hozzá. Magyarország kezdeményezésére megalakult a béke barátai csoport - mondta.

 Bármelyik kérdéshez nyúlunk, végül mindig a nemzeti függetlenség kérdéséhez jutunk. 

A magyar kormány szuverenista; szép dolog a nemzetközi együttműködés, de csak magunkra számíthatunk - tette hozzá. Mindig a nemzeti kormányzás jelentette a megoldást itthon. A rejtett támadásokkal szemben nehezebb a dolgunk. Orbán Viktor felidézte a Reuters cikkét a kínai vakcinát érintő amerikai dezinformációs kampányról. 

A kormány habozás nélkül fel fog lépni a nemzeti szuverenitás érdekében. 

Orbán Viktor szerint bármennyire kilátástalan a helyzet, de ha megteszünk mindent, akkor elérjük a céljainkat. 

13:43
szeptember 30, 2024
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Brüsszel főterére fogjuk szállítani a migránsokat!

Orbán Viktor a migrációról azt mondta, hogy a szabad utazás korszaka a végéhez közeledik, pedig csak annyi kellett volna, hogy a kezdet kezdetén nem engedik be a migránsokat. A legtöbb nyugati országban áldatlan állapotok uralkodnak. Még mindig nem késő észhez térni. Aki megvédi Európa határait, azt megbüntetik. 

Nekünk azért kell fizetni, mert megvédtük a határokat, Salvinit börtönbe akarják zárni. Brüsszel főterére fogjuk szállítani a migránsokat, ha azt akarják. 

 

13:41
szeptember 30, 2024
Vágólapra másolva!

A 3-6 százalékos sávba kell emelni a magyar növekedést

Magyarországnak mindenből a legjobb kell - mondta Orbán Viktor. Az új semleges gazdaságpolitika új eszközöket követel, és ezeket a következő hónapokban vetjük be; egymást követő iparpolitikai, vállalkozásfejlesztési és pénzügyi akciótervre van szükség. Munkáshitel, tőkejuttatás a kkv-knak, a gyermekek után járó adókedvezmények megkétszerezése és a 13. havi nyugdíj véglegesítése - ezek lesznek a legfőbb lépések.

 A 3-6 százalékos sávba kell emelni a magyar növekedést. 

 

13:38
szeptember 30, 2024
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni

Új gazdaságpolitika nélkül az eddigi eredményeket sem lehet megvédeni. A korábban egységes világgazdaság folyamatosan szétválik egy nyugati és keleti oldalra - mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint csak akkor maradhat fenn a magyar állam, ha képesek vagyunk a világkereskedelem számára versenyképes termékeket eladni. Orbán Viktor elmondta, a mögöttünk hagyott hónapok csak tovább növelték bajt, mert Brüsszelben olyan Bizottság alakult, amely folytatja a világgazdaságot megosztó politikát. 

Brüsszel választhatná saját versenyképességének a javítását, beszállhatna az egyre élesebb versenybe, de sajnos nem ezt teszi. Magyarország számára a blokkosodás útja járhatatlan.  

Új gazdaságpolitikára van szükség, a gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni - mondta. Mindenkivel fenn kell tartani a gazdasági kapcsolatot. Kizárólag a magyar gazdaság érdekeit szabad követni. Mindent, ami fegyveres konfliktus vagy kereskedelmi háború felé mutat, azt el kell kerülni - tette hozzá. 

13:34
szeptember 30, 2024
Vágólapra másolva!

Ekkor vezetik ki a kamatstopot

300 ezer családot védenek a kamatstoppal, és azt csak akkor vezetik ki, ha a kamatok mértéke tovább csökken. A kormány meghosszabbította a Babaváró hitelre vonatkozó gyerekvállalási határidőt, így 2026. július 1-je az új határidő - ismertette Orbán Viktor. Az infláció 3,4 százalékra, míg a jegybanki alapkamat 6,5 százalékra csökkent - tette hozzá. 

Éles vita folyik a kamatszint mértékéről, bár a kormány magasabb növekedést és kedvezőbb hitelkamatokat szeretne, de a kormány tiszteletben tartja a jegybank döntését. 

 

13:31
szeptember 30, 2024
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Bár a magyar gazdaságnak rendszeresen halálhírét keltik, de köszöni, jól van

A magyar növekedési ütem másfélszerese az uniós átlagnak, de ezzel nem lehetünk elégedettek - mondta Orbán Viktor. Gazdaságunkban továbbra is teljes a foglalkoztatottság; aki dolgozni akar, az talál is munkát. A bruttó átlagkereset 14 százalékkal nőtt, míg a reálbér-növekedés 9 százalék volt. 

Bár a magyar gazdaságnak rendszeresen halálhírét keltik, de köszöni, jól van. 

Megnyugtatóan stabil az ország pénzügyi helyzete. 

13:29
szeptember 30, 2024
Vágólapra másolva!

Újra nemzeti kézbe került a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

A nyáron folytatódott a kormányzati gondosóraprogram, és már 650 ezren regisztráltak - mondta Orbán Viktor. A kormányfő közölte, hogy elindult a digitális állampolgársági program is. A kormányfő elmondta, az idei nyár a turizmus rekordéve volt, soha ennyi magyar nem nyaralt itthon, és soha ennyi külföldi nem érkezett.

 Újra nemzeti kézbe került a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér. 

A repülőtér eléri a 17,5 milliós utasszámot - mondta. A kormányfő közölte, hogy az MVM részesedést vásárolt a világ egyik legnagyobb földgázmezőjében, valamint a napenergia terén is a világ élvonalában vagyunk. 

13:26
szeptember 30, 2024
Vágólapra másolva!

40 ezren nyaraltak az Erzsébet-táborokban

A Duna vízszintje az áradás miatt 6,5 méterrel megemelkedett, 40 kilométeren kellett ideiglenes védművet építeni, 55 ezer tonna homok és kétmillió homokzsák kellett - ismertette a kormányfő. A vízügyi hatóság hamarosan a kormány elé terjeszti, és ezt követően döntenek a lehetséges fejlesztésekről.

Idén nyáron 40 ezren nyaraltak az Erzsébet-táborokban.

Az elmúlt években 1440 milliárd forintért újított fel a kormány iskolákat és óvodákat - mondta Orbán Viktor. Augusztus végén adták át a dunakeszi iskolanegyedet - tette hozzá. A tanévkezdésre 13 millió ingyenes tankönyvet kaptak a diákok. A rászoruló családok 80 ezer ingyenes tanszercsomagot kaptak. 

13:23
szeptember 30, 2024
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Egy évtized alatt a magyar állam megerősödött!

Orbán Viktor miniszterelnök az árvízről azt mondta, hogy tíz napig komoly veszély fenyegette Magyarországot. Itt nálunk ez lett az évszázad második legnagyobb árvize - tette hozzá. 

A védekezés szervezetten és rendben történt, a bajt sikerült kivédeni. 

A kormányfő köszönetet mondott mindenkinek, aki segített a védekezésben - tette hozzá. Ha baj van, akkor a magyarok összefognak. Egy évtized alatt a magyar állam megerősödött. A 2013-as árvízi védekezéssel összevetve a magyar állam felkészültebb és szervezettebb lett - mondta. 435 milliárdot költött árvízvédelmi fejlesztésekre a kormány az elmúlt 10 évben. 

13:21
szeptember 30, 2024
Vágólapra másolva!

Kezdődik Orbán Viktor értékelése

Kezdődik a kormányfői felszólalás. 

12:55
szeptember 30, 2024
Vágólapra másolva!

Itt nézhetik élőben Orbán Viktor felszólalását

11:57
szeptember 30, 2024
Vágólapra másolva!

Kétnapos ülés lesz

Kétnapos üléssel kezdődik a parlament őszi ülésszaka. Mandátumigazolás is lesz, leteszi a képviselői esküt Hidvéghi Balázs (Fidesz), aki Győrffy Balázst váltja a parlamentben A 13 órakor kezdődő ülésen megemlékeznek a közelmúltban elhunyt volt országgyűlési képviselőkről: Donáth Lászlóról (MSZP), Kupa Mihályról (MDF, független), Vincze Kálmánról (FKGP, EKgP) és Bodzás Ferenc Árpádról (MSZP). Szeptember 30. a helyi önkormányzatok napja, az Országgyűlés erről is megemlékezik. Interpellációk és azonnali kérdések is elhangzanak, továbbá döntenek Csárdi Antal (LMP) mentelmi ügyében. A határozathozatalok után hat nemzetközi egyezményről tárgyalnak a képviselők. Ezek között szerepel több légi közlekedési megállapodás mellett az M80 gyorsforgalmi út és az osztrák S7 fürstenfeldi gyorsforgalmi út magyar–osztrák államhatárnál történő összekötéséről szóló megállapodás.

11:55
szeptember 30, 2024
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Új gazdaságpolitikával válaszolunk a megváltozott világgazdasági körülményekre

Új megoldásokkal, új gazdaságpolitikával válaszolunk a megváltozott világgazdasági körülményekre, hogy a jövőben is sikeresek lehessünk! - írta legújabb videójához a közösségi oldalán Orbán Viktor kormányfő. 

11:54
szeptember 30, 2024
Vágólapra másolva!

Napirend előtt a kormányfő

Jelentés a Magyar Országgyűlésnek a tavaszi ülésszak óta eltelt időszak eseményeiről és a kormány további terveiről – címen szólal fel napirend előtt Orbán Viktor kormányfő az Országgyűlésben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!