Orbán Viktor a legnépszerűbb a közösségi médiában

orbánviktor
Vágólapra másolva!
A hazai politikusok versenyében Orbán Viktor szerepel a legjobban a közösségi médiában, a Facebookon ugyanis már 1,2 millióan követik. A miniszterelnök ugyancsak erősen teljesít az Instagramon is, ahol 218 ezer követője van, valamint a TikTokon – ahol alig több mint egy éve tűnt fel Orbán Viktor – már csaknem kétszázezren követik.
Vágólapra másolva!

Eleinte csak a Facebookon voltak fent a politikusok, azonban egyre többen tűnnek fel az Instagramon, valamint az egyre népszerűbbé váló TikTokon is. A követők számát tekintve a hazai politikusok versenyében Orbán Viktor szerepel a legjobban, a Facebookon ugyanis már 1,2 millióan követik, ami messze túlszárnyalja az ellenzéki politikusok számait a platformon - írta a Magyar Nemzet.

Orbán
Orbán Viktor a legnépszerűbb a közösségi médiában
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A miniszterelnök ugyancsak erősen teljesít az Instagramon is, ahol 218 ezer követője van, valamint a TikTokon – ahol alig több mint egy éve tűnt fel Orbán Viktor – már csaknem kétszázezren követik. 

Orbán Viktor simán veri a baloldalt

Ha a baloldal vezető politikusainak a közösségi oldalait vizsgáljuk, akkor látható, hogy messze elmaradnak a miniszterelnöktől a követők számában. Gyurcsány Ferenc mindhárom platformon jócskán lemaradt Orbán Viktortól, mivel a Demokratikus Koalíció elnökét a Facebookon 327 ezren, az Instagramon 44 ezren, míg a TikTokon nagyjából 21 ezren követik. A Gyurcsány-párt másik meghatározó politikusa, Gyurcsányné még Gyurcsánynál is gyengébben szerepel a közösségi oldalakon, mivel a Facebookon 150 ezer, az Instagramon 13 ezer, a TikTokon pedig alig több mint ezer követője van. 

A közösségi médiában is kezd kirajzolódni, hogy Magyar Péter legfeljebb az óbaloldal szereplőivel képes felvenni a versenyt a követők számát tekintve. A Tisza Párt elnöke a Facebookon már veri Gyurcsány Ferencet, ugyanis 367 ezer követője van, de az Instagramon (117 ezer követő), valamint a TikTokon (98 ezer követő) is ugyanez tapasztalható. Magyar Péter közösségi médiás követőinek a száma is messze elmarad Orbán Viktortól. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!