Rendőröket akart ölni egy miskolci férfi

Vágólapra másolva!
Egy miskolci férfi egy nyilvános telefonfülkéből többször is felhívta a 112-es segélyhívót, majd azzal fenyegette meg a helyi rendőrkapitányságot, hogy felrobbantja.
Vágólapra másolva!

A férfi tavaly októberben és decemberben is többször elment egy miskolci nyilvános telefonfülkébe, ahonnan felhívta a 112-es segélyhívót. A férfi többnyire összefüggéstelenül beszélt, de 

azzal érthetően fenyegetőzött, hogy megöli az egész rendőrséget, bombát tesz a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság épületébe és felrobbantja. 

comic-con, képregényfesztivál, San Diego,  rendőrautó,
Képünk illusztráció 
Fotó: AFP / TNS

Az ügyészség közveszéllyel fenyegetés miatt emelt vádat a férfi ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre – írja az Ügyészség.hu

Ahogy azt korábban megírtuk, tavaly Többször is fenyegetőzött egy győri férfi azzal, hogy bomba van a rendőrség épületében. A bejelentés minden alkalommal hamisnak bizonyult. A 41 éves férfi augusztus előtt többször tette bejelentést a 112-es segélyhívón a rendőrségre. Úgy érezte, hogy a rendőrök nem veszik komolyan, ami miatt nagyon felháborodott. Ezért egy augusztusi reggel az egyik telefonfülkéből ismét felhívta a 112-t és közölte, hogy bomba van a rendőrségen. Ezután aznap délután még kétszer tárcsázta a segélyhívót nyilvános fülkéből ugyanezzel a fenyegetéssel. Az első hívás után a rendőrök bombakutatók, és bombakutató kutya segítségével vizsgálták át az épületet, azonban semmit nem találtak.

2023 januárjában videóban fenyegette rakétákkal a Parlamentet egy magyar nő, majd azt mondta a rendőröknek, hogy csak szórakoztató célú felvételeket készített. A videóra másnap felfigyelt egy férfi, és riasztotta a rendőröket. A XVIII. kerületi rendőrök közveszéllyel fenyegetés miatt kezdtek nyomozni az elkövetővel szemben. A rendőrök azonosították a nőt, aki feltöltötte a felvételt, de sem bejelentett lakcímén, sem lehetséges tartózkodási helyein nem találták, viszont telefonon elérték. A nő azt állította, hogy külföldön van, ennek ellenére a rendőrök még aznap este lecsaptak rá a Nyugati pályaudvarnál.

2022-ben egy férfit egy szentesi élelmiszerbolt előtt igazoltatták a helyi rendőrök április 16-án estefelé. Ettől annyira dühös lett, hogy nem sokkal később a telefonjáról felhívta a központi segélyhívó számot és közölte, hogy

máma az összes rendőrkapitányságot fel fogom robbantani",

amelyet az ügyeletes kérdésére meg is ismételt. A férfinál valójában semmilyen robbanóanyag nem volt, csak félelemet akart kelteni. A rendőrök még aznap este elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!