Kiadták a riasztást, hatalmas szélvihar jön

szél
Képünk illusztráció!
Fotó: Sebastian Kahnert / DPA /AFP
Vágólapra másolva!
Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki az erős szél veszélye miatt a HungaroMet hétfő éjfélig az egész ország területére.
Vágólapra másolva!

Az érintett területeken a széllökések sebessége meghaladhatja a 70 kilométer/órát is - olvasható a katasztrófavédelem honlapján. A riasztások által érintett területeket, járásokat a folyamatosan frissülő térképen követhetik nyomon.

Ma az északkeleti, keleti tájakon, illetve a Dunántúl északnyugati felén időnként 65-70 km/h körüli széllökések kísérhetik az északias szelet

 - írja a HungaroMet

szél
Képünk illusztráció!
Fotó: Sebastian Kahnert / DPA /AFP

"Mára mindenütt jelentősen visszaesett a hőmérséklet az előző napokhoz képest, ami a folytatásban nem sokat fog változni" - áll a meteorológiai szolgáltató közösségi oldalán közzétett bejegyzésében. 

Korábban már írtunk a következő napok időjárásáról, jön a nagy fordulat. A jövő hét még napos, száraz idővel indul, szerdától azonban több hullámban kell esőre számítani. A hőmérséklet csúcsértéke már 20 Celsius-fok alatt várható a legmelegebb órákban, a hét elején a hidegre hajlamos helyeken pedig akár fagyhat is a hajnali órákban - tájékoztatott a HungaroMet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!