Talpon maradni az iparban, 30 éve bírják a csavarok 

Vágólapra másolva!
Gazdasági válság, koronavírus-járvány, rekord infláció, az építőipar mélyrepülése – csak néhány olyan globális csapás, amelyet számtalan magyar vállalkozás nem élt túl. Ilyen helyzetekben a környezet gyakran azt sugallja, hogy jobb feladni. Válság idején a kishitű munkatársak is könnyen továbbállnak, ha úgy gondolják, hogy a gödörből nem lehet kijönni. Az idén 30 éves Menet-Trend azonban épp olyan időtálló, mint rozsdamentes és saválló csavarjai.
Vágólapra másolva!

„Nincs »varázssarok« a cégnél, ahová csak be kell ülni, és minden azonnal megoldódik, az a titok, hogy nem szabad feladni, jöjjön bármilyen válság, nehézség” – ezt vallja a Menet-Trend alapítója, Szöllősy András. „Kitartóan a legjobbat kell remélni, minden nap tenni érte, és a dolgok előbb-utóbb jóra is fordulnak!”

A teljes egészében magyar tulajdonban lévő vállalkozás a rozsdamentes és a saválló ipari kötőelemek specialistája.

Egy panelház tűzfolyosójának 28 négyzetméteres irodahelyiségéből indultak, és egy öreg motorral szállították ki a megrendeléseket, ezért a ‘90-es években sokan csak „a motorosokként” ismerték őket.

Hogyan lehet fennmaradni egy folyton változó gazdasági környezetben?

Szöllősy András szerint egy vállalkozás hosszú távú életben maradásának egyik kulcsa, a munkatársak körültekintő kiválasztása és a bensőséges munkahelyi légkör kialakítása.

„Vannak olyan kollégáim, akik több mint 20 éve velünk dolgoznak, míg mások szintén 15-16 éve a munkatársaink. Nekik már a kisujjukban van a rutin, ezért nem futamodnak meg az összetettebb feladatok elől sem, partnereink pedig értékelik a velük kialakított bizalmi viszonyt. Mi még hiszünk az élő emberi kapcsolatokban, nálunk minden egyes munkatárs érdekelt a cég és a saját fejlődésében és a hatékony működésben” – hangsúlyozta a cégalapító.

Kocsmától a templomig…

„Több mint a fél életemet a csavarok bűvöletében töltöttem, számomra ezek nem csupán személytelen fémtárgyak, hanem annál sokkal többek, mivel kötőelemek tartják össze az ember alkotta világ nagy részét, amiket pedig ebből mi értékesítünk, azok a hazai ipar szinte minden területén visszaköszönnek ránk, ha arra járunk.

„Ahányszor csak az évszakok változtak, majdnem annyiszor a gazdasági és politikai lapjárásban is fordulatok következtek be, de mi valahogy mindig maradtunk, és addig dolgoztunk nap nap után, amíg minden nehéz helyzet jóra nem fordult” – idézi fel az elmúlt 30 évet Szöllősy András.

A Menet-Trend elsősorban projektcégként működik, ipari beszállítóként céges megrendeléseket teljesít.

„A multikkal különösebben nem zavarjuk egymás köreit. Amikor bevezettük az anyagában rozsdamentes és saválló csavarokat, a legnagyobb külföldi versenytársak még nem voltak jelen a magyar piacon. Speciális ipari kötőelemeinkre az élelmiszeripartól, a vegyiparon át, a gépgyártásig, az elektromos szolgáltatókig, továbbá a hajóépítéstől az építőiparig széles körben szükség van, de szállítottunk már templomnak és kocsmának is.”

A cégvezető a különleges megrendelések között említette a csepeli nagy szennyvíztisztító óriáscsavarjait, vagy a MÜPA és a Nemzeti Színház mellett húzódó Gizella sétány épületeinek márvány- és terméskő burkolatait rögzítő nagy mennyiségű dűbelt.

Ezekkel a korrózióálló, úgynevezett NONOX csavarokkal kapcsolatos hasznos információkat osztanak meg a NONOX világ blogban a nagyközönséggel, amit itt-ott huncut humorral és furfangos szóviccekkel tesznek könnyebben befogadhatóvá.

„Az a szemléletünk, hogy mi nem is csavarkötéseket adunk el, hanem inkább megoldásokat nyújtunk olyan problémákra, amiket talán mi tudunk a legjobban megoldani. Nagykereskedőként elért piaci pozíciónkat főként annak köszönhetjük, hogy már a kezdetektől fogva igaz ránk: amit megígértünk a megrendelőinknek, azt időre le is szállítottuk, és amit ki kellett fizetni a beszállítónak, azt időre kifizettük. Így mindkét irányból biztosított a jó viszony, mert csak a bizalom megalapozásával és fenntartásával lehet stabilan működni” - zárja gondolatait Szöllősy András.


 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!