Percről percre

Történelmi árvíz fenyegeti az országot, így zajlik a védekezés

ORBÁN Viktor; CZEPEK Gábor
Budapest, 2024. szeptember 13. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) az esőzések miatt szükségessé vált árvízvédelmi felkészülést ellenőrzi a Duna árvízvédelmi létesítményeinél Budapest és Pest vármegye határán 2024. szeptember 13-án. A miniszterelnök meghallgatta a vízügyi szakemberek és a védekezésért felelős Energiaügyi Minisztérium vezetőinek egész Magyarországra vonatkozó jelentését a várható vízállásokról és a szükséges intézkedésekről. Jobbról Czepek Gábor, az Energiaügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vágólapra másolva!
Az évtized árvize miatt a fővárosban és országszerte megkezdődtek a védelmi munkálatok.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül9 bejegyzés

Cikkünk folyamatosan frissül!

 

16:21
szeptember 15, 2024
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Gátra fel! Meg fogjuk csinálni!

Felkészültünk az árvíz elleni védekezésre. A neheze csak most jön, de meg fogjuk csinálni! - írta a a Facebookon a miniszterelnök.

16:15
szeptember 15, 2024
Vágólapra másolva!

Olyan árvízi küzdelem jön, amire még nem volt példa

Felkészülési szakaszban tart az árvíz elleni védekezeés, jelenleg az előkészületek zajlanak - mondta Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője a Hír Tv-nek. A katasztrófavédelem nemcsak országos, hanem vármegyei és települési szinten is felkészült az árhullám elleni védekezésre - mondta a szóvivő.

Mukics Dániel a Hír Tv Híradójának azt is elmondta, szükség esetén az árvízzel sújtott lakosság evakuációjáról, majd visszatelepítéséről is a Katasztrófavédelem gondsokodik. 

15:56
szeptember 15, 2024
Vágólapra másolva!

Vitályos Eszter: Az árvíz nem játék

Vitályos Eszter kormányszóvivő a közösségi oldalán az árvízhelyzet veszélyeire hívta fel a figyelmet és arra kérte az ott élőket, hogy kezdjék meg az értékeik és állataik biztonságba helyezését.

15:29
szeptember 15, 2024
Vágólapra másolva!

Nagy István: Most a gátakon helyem!

15:26
szeptember 15, 2024
Vágólapra másolva!

Viharkárok, áramszünet Vas vármegyében

A vármegyében több, mint 60 helyen kellett beavatkozniuk döntően műszaki mentési munkák, fakidőlések kapcsán - közölte Vámos Zoltán főispán, a Vas Vármegyei Területi Védelmi Bizottság elnöke a Vas Vármegyei Kormányhivatal közösségi oldalán.

Több mint ezer háztartásban részlegesen vagy teljesen szünetel az áramellátás. Az a jó hír, hogy az e-on munkatársai megerősített szolgálattal folyamatosan dolgoznak a hibák elhárításán

- ismertette a vasárnap délelőtti adatokat Vámos Zoltán, aki megköszönte a katasztrófavédők, az áramszolgáltató és a vízügy munkatársainak munkáját is, emellett pedig a lakosság türelmét és együttműködését. A vaol.hu információ szerint vasárnap 14 óra magasságában mintegy 600 vasi háztartást érintett a probléma.

14:50
szeptember 15, 2024
Vágólapra másolva!

Fennakadások a vonat-és buszközlekedésben

A MÁV közleményében azt írta, felkészülnek az árvízre, de itthon, és külföldön is fennakadásokat okoz a közlekedésben az árvíz. Részleteket ITT OLVASHAT!

14:41
szeptember 15, 2024
Vágólapra másolva!

Hamarosan Budapestet is eléri az árvíz

Közeledik az árhullám a főváros felé, Karácsony Gergely a közösségi oldalán arról beszélt, hogy az előrejelzések szerint a jövő hét második felében éri el az árhullám Budapestet, ami lassú lefolyású lesz, mivel van folyamatos utánpótlása.

A főpolgármester azt is jelezte, hogy a pesti és a budai alsó rakpartot le kell zárni hétfőn este 8 órától, ezért arra kért mindenki, hogy aki ott parkol az minél hamarabb vigye el onnan az autóját.

Távobbi részleteket ITT OLVASHAT!

14:38
szeptember 15, 2024
Vágólapra másolva!

Félezer vízügyi szakember érkezik az árvízvédelembe

Több mint félezer átvezényelt szakember érkezik folyamatosan a leginkább veszélyeztetett vízügyi igazgatóságokhoz, hogy az állami védvonalakon vegyenek részt az árvízvédelmi munkában - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság vasárnap az MTI-vel.

Az önállóan védekező települések támogatására harminc műszaki irányítójuk foglalja el a szolgálati helyét ezekben a pillanatokban. A vízügy folyamatosan egyeztet a társszervezetekkel is a szükséges segítségről. 

A ciklon miatt továbbra is rendkívül esős az időjárás a Duna vízgyűjtőjén, elsősorban az Alpok északkeleti és a Kárpát-medence nyugati, illetve északi részén, és ez várhatóan így lesz az előttünk álló napokban is. 

A ciklon mozgása és alakulása azonban nagyon bizonytalan, a legkorszerűbb előrejelző eszközök prognózisait is képes felülírni, ezért kiszámíthatatlan, milyen mértékben érinti a várható csapadék az egyes részvízgyűjtőket. 

14:36
szeptember 15, 2024
Vágólapra másolva!

Kormányszóvivő: megkezdtük az árvízi védekezést!

A kormány megkezdte az árvízi védekezést - erről posztolt Vitályos Eszter közösségi oldalán. A kormányszóvivő köszönetet mondott az önkénteseknek és mindenkit a gátra hív. Részleteket ITT OLVASHAT!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!