Vascsővel támadt a rendőrökre egy bedrogozott férfi

Vágólapra másolva!
Hazarohant, és néhány hónapos gyerekével a kezében zárkózott be a lakásba egy férfi, miután feleségével összeveszett az utcán. Amikor a rendőrök a helyszínre értek, és intézkedni akartak vele szemben, a férfi vasrúddal támadt rájuk, miközben egyik rokonát is megpróbálta megütni.
Vágólapra másolva!

Szeptember 25-én délután bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy egy Pest vármegyei férfi az otthonuk közelében összeveszett a feleségével, majd kitépte a kezéből pár hónapos gyereküket, hazarohant, és bezárkózott a lakásba. Mindezt úgy, hogy előtte drogozott.

Amikor a rendőrök a helyszíre értek, a férfi csak többszöri felszólítás után ment ki a házból. Kezében a síró kisgyerekkel agresszívan felszólította a rendőröket, hogy távozzanak. Közben folyamatosan kiabált és szitkozódott, majd 

kétszer is meglökte az egyik rendőrt miközben azt üvöltötte, hogy „takarodjatok!”, és megpróbálta megütni a másik rendőrt is.

A családtagok próbálták megnyugtatni a férfit, és kivenni a kezéből a gyereket, amire ő egyikükre rátámadt, de a rokon hatékonyan védekezett, így a férfi nem tudta megütni. Ezután a férfi 

felvett a földről egy közel egyméteres vasrudat, majd először a családtagok, ezt követően pedig a rendőrök felé hadonászott vele. 

A férfi többszöri felszólításra végül eldobta a vasrudat, majd kitépte magát az egyik rendőr szorításából, és a házuk felé futott, kezében a gyerekkel.

A férfi megpróbálta a rendőrök előtt becsukni az ajtót, majd egyiküket háromszor megütötte ököllel. Az ütéseket a rendőr az alkarjával hárította. Időközben több rendőr is érkezett a helyszínre erősítésképp, ám még így is csak testi kényszerrel tudták megfékezni az agresszív férfit. Miután elvették tőle a gyereket, megbilincselték.

 A szakszerű rendőri intézkedésnek köszönhetően sem a gyerek, sem pedig az elkövető nem sérült meg.

A férfit őrizetbe vették, majd gyanúsítottként hallgatták ki fegyverrel elkövetett hivatalos személy elleni erőszak, illetve könnyű testi sértés miatt.

A nyomozó ügyészség javasolta a férfi letartóztatását, a kényszerintézkedésről a bíróság ma dönt.

Őrizetben a rendőrökre vascsővel támadó férfi, vascső, támadás, vascsőtámadás

Fotó: Magyarország Ügyészsége

Szintén vascsővel támadt a rendőrökre két évvel ezelőtt nyáron egy részeg szabolcsi férfi, amikor azok közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt akartak intézkedni vele szemben. A férfi a támadás után elmenekült, végül Németországban kerítették kézre a rendőrök.

Egy körözött bűnöző pedig vasvillával esett neki a rendőröknek, amikor azok megpróbálták elfogni őt Pest vármegyében, két nógrádi férfi pedig láncfűrésszel támadt a rendőrökre néhány évvel ezelőtt.

Forrás: Ügyészség
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!