Holtan került elő a kilenc éve nyomtalanul eltűnt szegedi egyetemista

Benkő,Adrián,Szeged,eltűnik,meghal
Kutyasétáltatók találták meg az egyetemistát Zuglóban, nem sokkal azután, hogy eltűnt
Fotó: Facebook / Benkő Adrián
Vágólapra másolva!
DNS-teszten derült ki, hogy Benkő Adrián meghalt, a fiút egy sírba temetve találták meg. A szegedi egyetemista kilenc éve tűnt el nyomtalanul, a családja egészen mostanáig reménykedett abban, hogy Adrián egyszer hazatér.
Vágólapra másolva!

Korábban már írtunk Benkő Adriánról, az egyetemista fiú több mint 9 éve indult el egy találkozóra Szegeden, majd nyomtalanul eltűnt. A család egészen mostanáig reménykedett abban, hogy a fiú egyszer hazatér, de sajnos meghalt.

Az édesanya, Molnárné Benkő Margit a Facebook-on tudatta a szomorú hírt az ismerősökkel.

 A hatóságok ugyanis közölték a hozzátartozókkal, hogy Benkő Adrián meghalt, holttestét egy sírba temetve találták meg - írja a Bors. Adrián mindenét hátrahagyva 2015. április 26-án, egy átbulizott éjszaka után ment el otthonról. Miután egy meg nem nevezett baráttal találkozott, eltűnt.

Benkő,Adrián,Szeged,eltűnik,meghal
Kutyasétáltatók találták meg az egyetemistát Zuglóban, nem sokkal azután, hogy eltűnt
Fotó: Facebook / Benkő Adrián

"Egy egyetemi buliba ment el a barátaival azon a szombaton, majd onnan a Jatéba, egy másik egyetemi szórakozóhelyre. Hazajött, aludt, aztán másnap délben elment itthonról. Azt mondta, egy barátjával találkozik, de nem mondta, kivel. Miután eltűnt, a rendőrség az Ortutay utcáig tudta bemérni a telefonját. Ki volt kapcsolva"  – mesélte korábban az édesanya a lapnak. 

A nyomozók végül DNS-mintát vettek Margittól, a korábban holttan talált, majd eltemetett azonosítatlan személyek között kezdtek kutatni a férfi földi maradványai után.

 Az édesanyának sokáig kellett várni, október elején tudta meg, hogy fiát a DNS-teszt alapján beazonosították, sajnos már nem él. Benkő Adrián egy budapesti temetőben nyugszik. Eltűnése után négy hónappal, 2015 augusztusában már megtalálták a holttestét, csak nem sikerült őt beazonosítani. A DNS-vizsgálat eredménye alapján derítették ki, hogy a szegedi fiú lett odatemetve.

Kutyasétáltatók találták meg Zuglóban, nem sokkal azután, hogy eltűnt. Idegenkezűségre utaló nyom nincsen, nem megölték a fiamat

 – közölte a gyászoló édesanya, aki teljesen összetört. "Adrián testvére és édesapja jobban viselik, hogy a fiam nincs többé. Könnyebben fel tudják dolgozni. Én táppénzen vagyok a fiam halálhíre óta. A legjobban az fáj, hogy kilenc évet kellett várjak, hogy megtudjam, a fiam nincs többé. Nagyon fáj a szívem, idáig reménykedtem, hogy még él és egyszer betoppan" – mondta Margit, aki nem érti, hogyan került a fia Budapestre, ott nem voltak barátai.

A legnagyobb rejtély, hogy került egyáltalán Pestre. Nem volt ott barátja, nem is járt fel oda nagyon. Nem járt el messzebbre Szegednél. Fogalmam sincs, hogy mi történhetett ott vele.

"Most azt kell intézzük, hogy Adrián Szegedre kerüljön. Nem tudom, hogy mikor kerülhetnek haza a fiam maradványai. Kicsit megnyugszunk, és utána megbeszéljük, hogy hol temessük el. Itt, Szegeden szeretném eltemetni, hogy a közelemben legyen" – zárta az édesanya.

Arról is írtunk, hogy a rendőrség január 31-e óta keres egy 16 éves lányt, aki szintén nyomtalanul tűnt el a szolnoki gondozási helyéről. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!