Menekülnek az emberek a kigyulladt budapesti társasházból - fotó

menekül,tűz,Havanna,lakótelep
Hatalmas a füst a területen
Fotó: Metropol / Markovics Gábor
Vágólapra másolva!
Tűz volt egy XVIII. kerületi lakásban, mintegy két négyzetméteren égtek a berendezési tárgyak egy társasház tizedik emeleti lakásában, a XVIII. kerületi Havanna utcában - írja a katasztrófavédelem.
Vágólapra másolva!

Mintegy két négyzetméteren égtek a berendezési tárgyak hétfőn egy társasház tizedik emeleti lakásában, a XVIII. kerületi Havanna utcában. 

Hivatásos tűzoltók rövid időn belül, egy porral oltóval megfékezték a tüzet,

 az oltást egy vízsugárral fejezték be, majd megkezdték a lépcsőház átszellőztetését. A beavatkozás idejére tizenhat lakó hagyta el ideiglenesen a házat. A helyszínen készült képeken jól látszik, amint 

az emberek menekülnek a lángok elől. 

tűz,Havanna,utca,lakótelep,tűz
Egy kislányt is ki kellett menekíteni, egy tűzoltó a karjaiban vitte le a gyereket
Fotó: Metropol / Markovics Gábor

A Metropol információ szerint a Havanna utca 74-ben gyulladt ki egy tizedik emeleti albérleti lakás. A tűzoltók és a rendőrök együtt dolgoztak a mentésen, egyikük a karjaiban vitt ki egy kislányt az épületből. A környéket sűrű füst lepte el, a lakók az utcára menekültek. 

menekül,tűz,Havanna,lakótelep
Hatalmas a füst a területen
Fotó: Metropol / Markovics Gábor

Néhány napja megírtuk, hogy hatalmas lángokkal égett, majd összeomlott egy székesegyház Chilében - videó. Az elmúlt években több híres katedrálisban vagy székesegyházban is volt tűz: mint ismert a Notre-Dame 2019. áprilisában gyulladt ki, a nantes-i székesegyházban gyújtogatás miatt volt tűz, de égett a roueni székesegyház is.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!