Az apja és a fia is annak a bandának volt a tagja, amelyet veszélyes migránsok vezettek

Vágólapra másolva!
Egy 12 főből álló bűnbanda került a hatóságok látókörébe, akiket nagy értékű, üzletszerűen elkövetett pénzmosással vádolnak. A vádlottak dohánytermékeket árultak illegálisan, olyanokat is, amelyek itthon nem voltak forgalomban.
Vágólapra másolva!

Nagy értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség egy magyar és szír elkövetőkkel álló bűnözői csoporttal szemben mert e-cigaretták értékesítéséből éltek. 

Az ügyben 10 magyar és 2 szír állampolgárságú vádlott került felsorolásra, akik 2022 márciusa és májusa között e-cigarettákat árultak az ország középső és keleti részén, néhányan közülük korábban hasonló jellegű bűncselekmények elkövetése miatt voltak is büntetve. Úgy hoztak be az Európai Unión kívülről az országba vágott dohányt, szálas cigarettát, ízesített e-cigarettákat, hogy nem adóztak utánuk. 

A termékek tartására, megszerzésére, kereskedelmére a bandának nem volt engedélye, illetve bizonyos típusú cigaretták Magyarországon nem is voltak legálisan forgalomban.

Egy családból három generáció is részt vett az üzletben, míg az unoka a beszerzésért felelt, az apa eladta a beszerzett termékeket, a nagypapa pedig a készlet tárolásáért felelt. 

A banda tagjai az üzlet egyeztetésére külön telefonokat használtak, virágnyelven beszéltek egymással és így adták egymás tudtára a beszerzett és értékesített dohánytermékek típusát. 

Számlájukra négy hónap leforgása alatt 860 millió forint jövedéki termék megszerzése és értékesítése írható.

A pénzügyi nyomozók 72 ezer doboz cigarettát foglaltak le, melynek értéke meghaladja a 135 millió forintot. Ugyanitt 66 kg finomra vágott dohány és közel 1600 darab nikotin tartalmú e-cigaretta is előkerült.

 Üzletszerűen, nagy értékre elkövetett pénzmosás vádjával vádol az ügyészség öt férfit, bűnösségükről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Fotó: Unsplash

Szeptember végén több mint 300 kiló felvágottat és gyógyszereket akart átcsempészni az Egyesült-Államokba egy nő. A határőrök folytatták a jármú átvizsgálásakor találtak még 280 doboz vényköteles gyógyszert is, valamint majdnem hárommillió forintnak megfelelő készpénzt. 60 kiló drogot foglalt le a rendőrség egy testvérpártól, akik egy lakókocsival akartak átcsempészni marihuánát. Korábban is fogtak már cigarettacsempészt a hatóságok Magyarországon, akik 6 kartonnyi cigerettát próbáltak átjuttatni a határon. 

Egy másik ügyben egy 77 éves asszony állt egy csempészett cigaretta terjesztésével foglalkozó bűnszervezet élén. Az idős nő saját fiát és unokáját, sőt, barátait, ismerőseit is beszervezte az illegális üzletbe.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!