Fontos bejelentést tett a Nébih az energiaitalokról

energiaital
Képünk illusztráció
Vágólapra másolva!
Közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az energiatalokról készült átfogó vizsgálatának eredményeit, amit a Magyar Energiaital Szövetség is kommentált.
Vágólapra másolva!

A Magyar Energiaital Szövetség (MESZ) üdvözli a Nébih legfrissebb átfogó vizsgálatának eredményeit, amelyek igazolták, hogy 

az energiaitalokkal kapcsolatban biztonsági probléma nem merült fel 

- írta aTV2 Tények.

A Nébih emellett megerősítette, hogy egy egészséges felnőtt naponta akár 400 mg koffeint is fogyaszthat biztonságosan - ez körülbelül 5 doboz (250 ml-es) energiaital koffeintartalmának felel meg.

Fontos hangsúlyozni, hogy az energiaitalok felnőtteknek készülnek, gyermekeknek pedig semmi nem ajánlott, ami koffeint tartalmaz: kávé, energiaital és kóla sem.

A Nébih szakemberei nemcsak a termékek összetevőit és koffeintartalmát ellenőrizték, hanem a termékjelöléseket is, különös tekintettel azokra az apróbetűs részekre is, amelyeket a fogyasztók gyakran észre sem vesznek. A feltárt jelölési hibák kijavítására azonnal kötelezték a gyártókat, és szükség esetén büntetéseket is kiszabtak.

A MESZ örömmel látja, hogy az energiaitalok megfelelnek a szigorú hazai és nemzetközi előírásoknak és továbbra is együttműködik a hatóságokkal a termékek minőségének fenntartása és szakmai információk szolgáltatása érdekében - írta a Tények.

Az energiatalok kapcsán korábban felmerült, hogy betiltanák a 18 évesnél fiatalabbak számára az energitalok vásárlását.  

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!