Ezért veszik körül bűnözők Magyar Pétert

Magyar Péter, MagyarPéter, csempész, cigaretta, cigaretta csempész
Vágólapra másolva!
Amilyen a mosdó, olyan a törölköző. Magyar Péter politikai pályafutásának kezdetéből következtetni lehet a végkifejletre. Ezzel az üggyel persze még közel sem járunk a történet végén, de a cigarettacsempész tiszás miatt most újból kijelenthetjük, hogy Magyar Péter maga köré vonzza a bűnözőket - mondta az Origónak adott interjúban a Nézőpont Intézet elemzője. Pálfalvi Milán szerint a cigarettacsempész-ügy nem hoz neki a konyhára, hanem csak visz, ezért tűnhetnek el a közös fotók az internetről.
Vágólapra másolva!

Újabb botrányos ügy robbant ki Magyar Péter körül: letartóztatták ugyanis pártja Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei koordinátorát, miután a hatóságok cigarettacsempészettel gyanúsították meg. Mi lehet az oka, hogy Magyar Pétert bűnözők veszik körül?

Amilyen a mosdó, olyan a törölköző. Magyar Péter politikai pályafutásának kezdetéből következtetni lehet a végkifejletre. Ezzel az üggyel persze még közel sem járunk a történet végén, de a cigarettacsempész tiszás miatt most újból kijelenthetjük, hogy 

Ez az ügy elsősorban a bűnüldözésre tartozik, de fontos üzenettel bír a közvélemény számára. Mostanra már szinte senki sem lepődik meg egy ilyen hír hallatán, hiszen hónapok óta Magyar Péter botrányaitól hangos a közélet. Senki sem várhat mást egy diszkóliberálistól, ezért egyre több a kiábrándult Tisza-szavazó.

Magyar Péter, MagyarPéter, csempész, cigaretta, cigaretta csempész
A cigarettacsempész Radnai Márkkal és Nagy Ervinnel. Fotó: Origo

A tiszás férfi a párt legfelsőbb köreiben mozgott, számos közös képe van a párt vezetőivel, így Magyar Péterrel és Radnai Márkkal is. Miért próbálhatták meg ezeket a fotókat eltüntetni az internetről?

Nyilvánvalóan kínos Magyar Péter számára, hogy egy kis- és nem egy nagystílű bűnelkövetővel látható egy képen. 

Valószínűleg szívesebben mutatkozna Soros Györggyel, akinek lelkes rajongója az a hungarofób Manfred Weber, akit Magyar Péter a példaképének tekint. A cigarettacsempész-ügy nem hoz neki a konyhára, hanem csak visz, ezért tűnhetnek el a közös fotók az internetről.

Egyelőre ez a történet is csak egy a sok esőcsepp közül. Eddigi pályafutása szerint túl van a zeniten, elérte az általa eddig elérhető maximumot. Az agresszivitását és önteltségét még a rá szavazók egy része is elutasítja. Magyar Péter homokvárát elmoshatják a botrányok.

magyarpéter, buli, csajozás
Magyar Péter az ukrán alvilág szórakozóhelyén szedi fel a nőket
Fotó: Ripost 

A letartóztatott férfi vezető szervezőként fontos szerepet játszott az MTVA előtti demonstrációban. A háttérből irányított, szervezett, ő látta el például láthatósági mellénnyel Magyar Péter médiabrigádját. Lehet annak jelentősége, hogy ilyen hátterű embereket bíznak meg Magyar Péterék fontos feladatokkal?

Hasonló a hasonlónak örül. A dekadens személyiség óhatatlanul vonzza a bűnt rutinszerűen végzők sorát. Itt is ezt látjuk, ebből dolgoznak. Ez pedig veszélyes, mert Magyar Péter és Radnai Márk ezzel kiengedték a szellemet a palackból. Beszorítják magukat egy egyre szélsőségesebb sarokba, ahonnan nagyon nehéz visszajönniük a normalitás közelébe.

Magyar Péter, MagyarPéter, csempész, cigaretta, cigaretta csempész
Magyar Péter a cigarettacsempésszel

Strasbourgban a szerdai parlamenti ülés alatt Magyar Péter a nemi szervét igazgatta, erről felvétel is készült. Ha csak a tényeket nézzük, hogyan ítélhető meg egy politikus nyilvánosság előtt tanúsított ilyesfajta viselkedése, illetve mennyire vehető komolyan?

Magyar Péter ma már többet árt a Tiszának, mint eddig bármikor. 

A Tisza-szavazók közül sokan érezhetik becsapva magukat, és tehetik fel a kérdést, megérte-e beállni egy megrögzött hazudozó mögé, aki soha nem áll le az újabb és újabb alaptalan ígérgetésekkel. Ráadásul nemcsak a protokollhoz nem ért, de még a nyilvános megjelenés alapvető szabályaira is fittyet hány. 

Jól láthatóan már a saját párttársai előtt is kellemetlen a magatartása, mert komolyanvehetetlen, amit a lájkokért cserébe megtesz, vagy egyszerűen csak az, hogy hogyan viselkedik nagy nyilvánosság előtt. A lájkok alatt persze érthetjük a szavazatokat, a médiafigyelmet és az összes olyan megmozdulását, amelyek számára a sikerrel egyenértékűek. 

vogelevelin
Vogel Evelin
Fotó: Index-képernyőfotó

Magyar Péter és Radnai Márk Vogel Evelin, Magyar volt barátnőjének elmondása szerint megfenyegették őt a szakításuk után. Miért lehet kulcsszerepe Vogel Evelinnek Magyar Péter valódi arcának megmutatásában, és miért tarthat tőle annyira Magyar, hogy még a megfenyegetésére is képes volt?

Magyar Péter eredettörténete, hogy ő az az ember, aki azt ígérte, lerántja a leplet a szerinte csúnya valóságról. Ehhez képest csak róla derülnek ki olyan dolgok, amikről leginkább nem is akarnánk tudni, ha nem lenne egy sokakat megtévesztő politikus, aki félrevezeti a szavazóit. 

A The Man, vagyis az „ember”, mostanra kiérdemelte a „hangember” jelzőt, hiszen folyamatosan csak ígérget, amiből aztán nem lesz semmi. Viszont 19-re lapot húzott, és ez a politikában ideig-óráig működhet is, ezt látjuk most.

Ugyanakkor eljön az igazság pillanata. Nem lehet egy közösségre épített nemzeti ügyet hamis, újragyártott jelszavakkal és holmi látszattal legyőzni. Ezért a homokból épült pártját idővel elmoshatja a valóság.

Kijelenthető Magyar eddig tanúsított magatartása, a mentelmi jogához való ragaszkodása miatt, hogy mindenre képes a hatalomért?

Hadd válaszoljak egy idézettel: „nem azért kaptad, amit tettél, hanem azért, amit tenni fogsz" – üzente II. János Pál pápa Orbán Viktornak annak kapcsán, hogy kitüntetést adományozott neki. Nos, ennek fényében kell tudni értékelni azt, ahogy Magyar Péter eddig viselkedett, és azt is, hogy még mit várhatunk tőle a jövőben. Minden ígéretét a múltja árazza be.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!