Orbán Viktor: Brüsszel bábkormányt akar a nyakunkba ültetni! - videó

Orbán Viktor ünnepi beszéd, Orbán Viktor, ünnepi beszéd, OrbánViktorünnepibeszéd, OrbánViktor, 1956-os forradalom és szabadságharc, 68. évforduló, Millenáris Park, 2024.10.23.,  MillenárisPark, 1956-osforradalom,
Fotó: Fotó: Csudai Sándor - Origo
Vágólapra másolva!
1956 őszén azért lépett ki medréből a történelem, mert Magyarország nem tűrhette a szovjet birodalmi elnyomást – mondta Orbán Viktor kormányfő ünnepi beszédében a Millenárison. A miniszterelnök közölte, magyarokat egyetlen megszállónak sem sikerült megtörnie, vagy megszelídítenie. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a birodalom szolgálatába akarta állítani a nemzetet a szovjetek uralma. „Bábkormány került a nyakunkra, és kollaboráns magyarok voltak a vezetői” – hangsúlyozta. „A birodalmak szeretik elrejteni brutális arcvonásaikat, és azt szeretik, ha valaki behívja őket” – mondta. „Mindent megtesznek, hogy legyen olyan magyar, aki behívja őket, és így tettek a kommunisták is.”
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor az ünnepi beszédét azzal kezdte, hogy azért gyűltünk ma össze, hogy fejet hajtsunk az 1956-os októberi forradalom hősei előtt. „Rendhagyó a mai ünnep, mert azok is itt vannak velünk, akik egy hónappal ezelőtt megvédték Magyarországot az árvíztől. Ember feletti munka volt” – fogalmazott. Emlékeztetett, hogy külföldön a katasztrófa 24 emberéletet követelt, a károk meghaladják a 10 milliárd eurót. Mi, magyarok egy embert sem vesztettünk el és a károkat minimálisan tartottuk – szögezte le.

Orbán
Orbán Viktor: Ha veszedelem közeledik, össze kell fogni
Fotó: Csudai Sándor -  Origo

A miniszterelnök úgy fogalmazott: ha veszedelem közeledik, ha bajban van a haza, össze kell fogni. „Ez a törvény. Büszke, sőt nyakas nép vagyunk, nem tűrjük el, hogy bármely felsőbbség belebeszéljen az életünkbe. De az összefogás törvényét betartjuk, mert összefogás nélkül nincs se biztonságunk, se szabadságunk” – fogalmazott.

Hozzátette: összefogás nélkül idegenek uralkodnak rajtunk. 

Előbb-utóbb kiforgatnak mindenből és adósrabszolga sorba juthatnának. Az 1956-os forradalmat sorscsapások előzték meg. 1956 januárjában földrengés rázta meg az országot, márciusban pedig jeges ár öntötte el a Duna vidékét, melyben felnőttek és gyermekek haltak meg. Több száz család vált hajléktalanná és több ezer embert telepítettek ki

- sorolta a miniszterelnök.

Orbán Viktor szerint felhívó jel volt ez arra, hogy ideje készülni az összefogást követelő, nagy időkre. „1956 októberében aztán a Duna után a történelem is kilépett a medréből” – fogalmazott. A megáradt történelem ugyanis, akárcsak a megáradt folyó, nem fúj visszavonulót délutánra és nem húzódik vissza éjszakára sem. A folyó végigmegy a maga útján, a saját törvényei szerint. „Ilyenkor születnek a hősök. Hősök lesznek a cipészlegényekből, a gyári munkásokból, a földművesekből. Mártírrá válnak a könyvelők, az óvónők és az egyetemisták” – mondta. „1956 októbere arannyal írta be a bátor magyarok nevét a nemzet nagy történelemkönyvébe” – szögezte le Orbán Viktor.

"A birodalmak szeretik elrejteni brutális arcvonásaikat, és azt szeretik, ha valaki behívja őket"

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a birodalom szolgálatába akarta állítani a nemzetet a szovjetek uralma. Bábkormány került a nyakunkra, és kollaboráns magyarok voltak a vezetői - tette hozzá. A birodalmak szeretik elrejteni brutális arcvonásaikat, és azt szeretik, ha valaki behívja őket - mondta.

 Mindent megtesznek, hogy legyen olyan magyar, aki behívja őket, és így tettek a kommunisták is. 

Orbán Viktor szólt arról is, hogy koholt vádakkal börtönbe vetették a nem kommunista vezetőket is. Ami nem tetszett nekik, azt bezárták - tette hozzá. 

Amikor a magyarok dacoltak velük, akkor választási csalással nyertek. Így sikerült a moszkvai kádereket a magyarok nyakára ültetni. 

Orbán Viktor elmondta, hiába van a hatalom minden fegyvere a kezükben, a magyarok nem tűrik a megaláztatást. 

Megcsináltuk a világtörténelem legfényesebb szabadságharcát, megtanítottuk, hogy ne bántsd a magyart. 

Orbán Viktor elmondta, ma a történelem ismét kilépni készül a medréből. Látjuk a jeleket, az előttünk álló évben nem a vizet, hanem a történelmet kell a medrében tartanunk, mert a szomszédunkban háború folyik, senki nem tudja, meddig fog tartani - tette hozzá. 

Ne dugjuk homokba a fejünket. Nézzünk szembe a valósággal. Ebbe a háborúba az egész európai gazdaság belerokkan, családok milliói mennek tönkre, ha hagyjuk, hogy így menjen tovább. Hát ne hagyjuk, barátaim!

Orbán Viktor ünnepi beszéd, Orbán Viktor, ünnepi beszéd, OrbánViktorünnepibeszéd, OrbánViktor, 1956-os forradalom és szabadságharc, 68. évforduló, Millenáris Park, 2024.10.23.,  MillenárisPark, 1956-osforradalom,
"Az európai gazdaság tűdőlövést kapott"
Fotó:Csudai Sándor -  Origo

Az európai gazdaság is tüdőlövést kapott, a vállalatok szenvednek, a szankciók bennünket véreztetnek ki. 

Az európai vezetők a háborús győzelem illúziójában ringatják magukat. Nő az esély, hogy a háború szétterjed, ha pedig szétterjed, akkor ki tudja hol áll meg. Az elmúlt 70 évben nem volt ilyen közel a világháború - mondta a kormányfő. 

Ideje kimondani: az európai vezetők egy reménytelen háborúba vezették a Nyugatot. 

Most már az egész EU-t akarják nyíltan betolni a háborúba, a győzelmi terv lényege a háború kiterjesztése - tette hozzá. A győzelmi terv révén arra ébrednénk, hogy egy keletről jött szláv sereg ellenőrizné Magyarországot. 

A brüsszeli nyomás egyre erősebb, és el kell döntenünk, hogy akarunk-e háborúba menni Oroszország ellen. A politikai ellenfeleink szerint harcolnunk kell Ukrajnában az oroszok ellen. Nekünk 1956 tanulsága, hogy nekünk csak a magyar szabadságért szabad harcolni.

 Mi most azzal tehetjük a legtöbbet, hogy nem lépünk be a háborúba, és megőrizzük az ország szabadságát - mondta.

Egy brüsszeli bábkormányt akarnak az ország nyakára ültetni!

A független magyar politika Brüsszel számára elfogadhatatlan. Ezért Brüsszelben bejelentették, hogy meg fognak szabadulni Magyarország nemzeti kormányától. Azt is bejelentették, hogy egy brüsszeli bábkormányt akarnak az ország nyakába ültetni.

 A válaszunk legyen olyan egyértelmű, mint 1956-ban - mondta Orbán Viktor. Nem hiszünk a világboldogító ideológiákban, csak egyetlen dolgot akarunk: békében akarunk élni a Kárpát-medencében. 

Már százszor bebizonyítottuk, hogy nem ijedünk meg, ha az aktuális birodalom zsarol bennünket. Tudjuk, hogy háborúba akarnak kényszeríteni bennünket. Tudjuk, hogy ránk akarják sózni a migránsaikat. 

Tudjuk, hogy genderaktivisták kezére akarják adni a gyerekeinket. Tudjuk, hogy megvan a kiszemelt bábkormány. Megvan már a párt, amelyet a nyakunkba akarnak ültetni. Megvan az emberük is rá, igazi aláíró fajta. Ideális jelölt egy bábkormány élére - tette hozzá. 

Aki hazafi, az ma is harcol a magyar szabadságért, de attól nem lesz szabadságharcos valaki, ha lyukat vág egy zászlóba, a tettek beszélnek - mondta a kormányfő. Az egész ország láthatta, ki mit csinált az EP-ben, mi a magyar szabadságot védtük, és eközben a magyar ellenzék felajánlotta az országot a birodalomnak - tette hozzá. 

 Az új ellenzék is idegeneket hív az országba, és ott ül az asztaluknál. A brüsszeli gazda megvakarta a kutyus fejét, a többit mindenki láthatta. Ez az ő hagyományuk. 

Orbán Viktor közölte, 1956-ban megvolt a közös akarat, de az erő nem volt elég a szuverén cselekvésre. Ma van közös akarat, egység, akarat és erő, és ezzel élni is fogunk. Magyarnak lenni annyit jelent, küzdeni.

Nem tűrjük el, hogy újra bábállammá, Brüsszel vazallusává tegyék Magyarországot. 

 Nem fog nekik sikerülni. Itt nem törnek át. Mi győzünk, ők veszítenek - tette hozzá. Mi, magyarok meg tudjuk és meg is fogjuk csinálni. Újra meg fogjuk csinálni. Dicsőség az 56-os magyar hősöknek! - zárta beszédét a kormányfő. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!