Orbán Viktor lehet az európai migrációs fordulat meghatározó szereplője

Fotó: Polyák Attila - Origo
Vágólapra másolva!
A Mandiner szemléje szerint a brüsszeli Politico című lap szokatlan módon igen elismerő cikket írt Orbán Viktor miniszterelnökről. Mint a lap rámutat: a magyar kormányfő Strasbourgban tartózkodik, és határozott üzenetet küldött az európai politikai közösségnek.
Vágólapra másolva!

A Mandiner összefoglalójban emlékeztet arra, hogy a brüsszeli lap elismerő cikke azért említésre méltó, mert az elmúlt években Magyarországot számos kritika érte kemény migrációs politikája miatt. Az EU vezetői egyre inkább támogatják a gyorsabb és hatékonyabb kitoloncolásokat, és ennek a folyamatnak Orbán Viktor immár fontos szereplője lehet. Arról, hogy megérkezett Strasbourgba a kormányfő, itt írtunk.

Migrációs fordulat jöhet?

Az október 17-18-i Európai Tanács csúcstalálkozójának tervezetében a vezetők célul tűzték ki, hogy új iránymutatásokat dolgoztassanak ki a harmadik országokba történő visszaállításokra vonatkozóan, amelyek célja, hogy a migrációs kihívásokra hatékonyabb válaszokat adjanak, és a kitoloncolások folyamata gyorsabb és eredményesebb legyen.

Migránsok az olaszországi Carrarában (Fotó: AFP)
Migránsok az olaszországi Carrarában Fotó: AFP

A Mandiner szemléje szerint bár Orbán Viktor politikája sokáig egyedülállónak számított az EU-n belül, a mostani javaslatok azt mutatják, hogy 

az uniós vezetők is egyre keményebb fellépést sürgetnek a migráció terén. 

A teljes cikk ITT olvasható el!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!