Regisztráció nélkül lehet részt venni az október 23-i nemzeti ünnepen a Millenárison

lyukaszászló
Lyukas zászló az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartott felvonuláson.
Fotó: AFP / Attila Kisbenedek
Vágólapra másolva!
Minden ünnepelni vágyót szeretettel várnak a szervezők október 23-án a 10 óra 30 perckor kezdődő nemzeti ünnepre - tudatta a nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs az MTI-vel közleményben kedden.
Vágólapra másolva!

A szervezők arra kérik az érdeklődőket, hogy időben érkezzenek meg a rendezvényre, mert fontos szempont a biztonság, ezért megerősített védelemre, biztonsági ellenőrzésre kell számítani a Millenáris Parkba történő belépéskor. 

A Millenáris szabadtéri színpadán az ünnepi műsor és a miniszterelnök beszéde nyilvános, a rendezvény nem kötött regisztrációhoz, 

teljes ideje alatt bemutatókon, családi- és gyermekprogramokon vehetnek részt a látogatók, amelyek megtekintése, használata ingyenes. 

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc tavalyi évfordulóján tartott veszprémi ünnepi megemlékezésen
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A szervezők azt javasolják, hogy a rendezvény helyszínét tömegközlekedéssel közelítsék meg: 

a Széna térről (ahol a 4-es, 6-os, 17-es villamos megáll) és a Széll Kálmán térről (ahol a M2-es metró, a fonódó villamos-hálózat járművei és számos buszjárat is megáll) gyalogosan pár perc alatt elérhető a Millenáris Park.

Az érdeklődők a Fény utca (Szabó Magda sétány) felőli bejáraton tudnak belépni a területre - közölte a nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs.

Tekintettel az elmúlt hónapok nemzetközi eseményeire is, amikor több vezető politikust értek fegyveres támadások, a magyar szolgálatok és a Terrorelhárítási Központ is kiemelt figyelmet fordítanak az ilyen jellegű információk ellenőrzésére

és a szükséges intézkedések megtételére – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ a Magyar Nemzettel.

Tegnap beszámoltunk arról, hogy merényletet terveztek október 23-án, de a TEK közbelépett: a hétvégén a magyar szolgálatok a velük együttműködő amerikai partnerszolgálattól információt kaptak arról, hogy egy online csoportban fiatalok beszélgetést folytattak egy védett személyeket érintő, közeljövőre tervezett akcióról.

A szlovák kormányfő, Robert Fico ellen május 15-én, a pozsonyi kabinet Nyitrabányán (Handlová) tartott kihelyezett ülése után követtek el fegyveres merényletet. A szlovák miniszterelnököt közvetlen közelről lőtte meg Juraj Cintula, aki öt lövést adott le.

Cintula vallomásában azzal indokolta tettét, hogy nem ért egyet a kormány politikájával, ezen belül azzal sem, hogy Robert Fico és kormánya folytatólagosan elutasítja, hogy fegyvereket szállítson Ukrajnának. 

Arról is írtunk, hogy megértést tanúsított két másik szlovákiai merénylő iránt, valamint megemlített több, a világban történt tömeggyilkosságot, és az erőszak elfogadhatóságán is töprengett az általa írt könyvekben a Robert Fico szlovák kormányfő elleni merénylet elkövetője.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!