Vágólapra másolva!
A gyorshajtás az egyik vezető baleseti ok, így ennek visszaszorítására a fővárosban új sebességmérő kamerákat telepítettek 13 helyszínre - írta a BRFK közleménye.
Vágólapra másolva!

A teljes körű tesztelést követően 2024. október 30-ától 26 modern, hitelesített sebességmérő kamera 47 forgalmi sáv járműforgalmát ellenőrzi majd éles üzemben Budapesten.  A berendezések radaros elven működnek, különböző forgalmi és fényviszonyok mellett 

24 órás, folyamatos mérésre alkalmasak, az elhaladó járművekről minden napszakban jó minőségű felvételeket készítenek, felismerve azok honosságát és rendszámát is. 

A sebességmérőket a FÖRI telepítette és finanszírozta. A kamerák nem kerültek rendőrségi tulajdonba, így azok üzemeltetését és karbantartását nem a rendőrség végzi. A Budapesti Rendőr-főkapitányság kiemelt célja a közlekedési balesetek számának csökkentése, a másokra veszélyt jelentő közlekedők kiszűrése a forgalomból. Ezért a fix telepítésű kamerák mellett állványról, valamint rendőri jelleggel ellátott és civil külsejű autóból (akár menet közben is) mérnek sebességet, illetve a kerületi önkormányzatokkal együttműködve Budapest számos pontján működnek úgynevezett traffiboxok is - írja a police.hu.

SZERDÁTÓL ÚJ HELYSZÍNEKEN MÉRIK A GYORSHAJTÓKAT 0-24-BEN❗️ A gyorshajtás ma is az egyik vezető baleseti ok. A képlet...

Posted by BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság on Monday, October 28, 2024

Ahogy az Origo is beszámolt róla, augusztus 16-tól emelkedtek a traffipaxbírságok, sokat kell fizetniük a gyorshajtóknak. Például az objektív felelősség alapján kiszabható legkisebb bírság 30 ezerről 39 ezer forintra nőtt. A kiszabható legnagyobb büntetés a tavaly bevezetett 390 ezer forintról 468 ezer forintra nő.

Szeptemberben, Siófokon két extrém gyorshajtót is bemértek. Egy Porsche vezetője lakott területen 156, egy Dodge sofőrje 132 km/h-s sebességgel közlekedett. Mindketten maximális, 468 ezer forintos pénzbírságot, illetve nyolc büntetőpontot kaptak.

Cikket közöltünk arról is, hogy két autós is átlépte a 200-as tempót a 21-es úton, az egyiknek mégis 258 ezerrel magasabb bírságot kell fizetnie, mutatjuk miért!

Bátonyterenyén pedig két órán belül kétszer is gyorsan hajtott egy kisteherautó vezetője, így két százezres bírságot is kapott. A sofőr lakott területen belül először 91 km/h, majd az ellenkező irányból 92 km/h sebességgel közlekedett.

Korábban arról is írtunk, hogy soha nem látott traffipaxfotó készült itthon, ettől a képtől a rendőröknek is leesett az álluk.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!