Óriási robajjal veszélyes tűzfal omlott egy autóra Józsefvárosban

Vágólapra másolva!
A baloldali vezetésű józsefvárosi önkormányzat ölbe tett kézzel nézi, hogy pusztulnak le a fenntartásuk alá tartozó bérházak. A napokban azonban megtörtént a baj, és egy autóra hullott egy leomló tűzfal törmeléke, ami emellett egy szomszédos épületben is kárt okozott.
Vágólapra másolva!

Durva baleset, óriási robaj rázta meg a Szilágyi utcát a napokban, miután a régóta balesetveszélyes tűzfal felmondta a szolgálatot és beomlott két helyen is. A falból egy-egy jókora darab dőlt ki, a törmelék pedig az egyik lakóház előtt parkoló autóra, illetve a szomszédos épület tetejére zuhant, jelentős károkat okozva. A ház lakói nem véletlenül akadtak ki az utcában, hiszen a rekordköltségvetéssel dolgozó Józsefvárosi Önkormányzat csak kisebb támogatással segítette őket, azért is külön kilincselniük kellett. Így csak idő kérdése volt, mikor történik meg a baj - írta meg a Metropol.

Fotó: Bánkúti Sándor/Metropol

A portál emlékeztetett, hogy a józsefvárosi Fidesz–KDNP hiába szerette volna megemelni a 2023. eleji testületi ülésen a társasház-támogatási keretet, a baloldali képviselők mindegyik tagja leszavazta ezt. Ráadásul amíg a kormánypárt még 2019-ben kétmilliárd forintot költött a házak felújítására, addig 2023-ban a Pikó által vezetett önkormányzat összesen csak százmilliót szánt erre a célra.

A helyzet egyre tarthatatlanabb a kerületben, a Metropol ugyanis néhány nappal ezelőtt is arról írt, hogy egy józsefvárosi lakás ablaka alatt otthagytak egy mobilvécét, és a bűz elviselhetetlen. A lakók fel voltak háborodva. A portál szerint rejtélyes módon került ki a Népszínház és Alföldi utca kereszteződésébe az ott lakók mindennapjait megkeserítő vécé, ugyanakkor nem ez az egyetlen, a lakosság szerint egy ideje feltűnik itt-ott egy-egy értelmetlenül kihelyezett vécé és nekik kell szólni, hogy elvigyék.

Eddig csak az utcán bolyongó, gyakran önkívületi állapotban lévő hajléktalanokat kellett a helyieknek kerülgetniük, de most az általuk ismeretlen okokból kihelyezett mobilvécé verte ki a biztosítékot. 

Van valakiknek egy ötlete, kiraknak egy mobilvécét bárhová az utcákra, és ha nem jelezzük, nem viszik el. Néha az az érzésünk, hogy látják, ha kitesszük a Facebookra, mert utána el is viszik. Most is ez történt, kiraktuk a posztot, és egy nap múlva 20 méterrel arrébb vitték, rá pár napra onnan is eltűnt. Toi Toik országa lett Józsefváros, az utóbbi időben. A Kun utcában is be kellett jelentenünk a rajta lévő telefonszámon, hogy elvigyék a templom bejárata elől. Ott hetekig állt a senki által nem használt vécé, mivel az le is volt lakatolva. Teljesen érthetetlen, ami itt folyik 

– mesélte az ott élő Pálovics Emese. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!