Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Orbán Viktor: Európában háború van, és ez a háború közeledik

Orbán Viktor országjáró kampánykörútja, OrbánViktor, Kecskemét, 2024.05.16.
Orbán Viktor kormányfő
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Salgótarjánban kampányolt Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön, a Fidesz elnöke megbeszélést folytatott Kreicsi Bálint polgármester-jelölttel - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
Vágólapra másolva!

Ezután, a salgótarjániakkal találkozva Orbán Viktor arról beszélt: Európában, annak keleti szélén háború van, és ez a háború közeledik. 

Orbán Viktor országjáró kampánykörútja, OrbánViktor, Salgótarján, 2024.05.30.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke beszédet mond országjáró kampánykörútjának salgótarjáni állomásán
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Nem úgy, hogy idejön a frontvonal, hanem hogy "mi megyünk oda", ugyanis az európai vezetők részt akarnak venni ebben a háborúban, amire mi, magyarok nem vagyunk hajlandók.

 

A választás tétje, hogy az európai országok, az európai emberek világossá tudják-e tenni a vezetők számára, hogy békét akarnak és nem háborút

- hangsúlyozta a miniszterelnök. Hozzátette: ez a választás nem 21 magyar mandátumról szól, még csak nem is a Fidesz-KDNP szövetségről. Ez a választás a háborúról és a békéről szól, minden salgótarjáni, minden magyar és minden európai ember szavazatának súlya van - mondta Orbán Viktor.

 Csütörtökön a miniszterelnök Jászapátiba is ellátogatott, ahol a fideszes Pócs János polgármester-jelölt támogatására buzdította a választópolgárokat - közölte Havasi Bertalan.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről