Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Révész Máriusz: Karácsony Gergely óriási károkat okozott a fővárosi kerékpáros közlekedésnek

Még mindig a Margit-híd, a budai hídfő. A járdán vezetett kerékpárút csodálatos előnye, hogy előbb-utóbb véget ér. Itt a hídra felfelé kapaszkodó bringásokon keresztül vezetik le az úttestre azokat, akik a körúton mennének tovább. A feladat elsőbbségadás kötelező táblával van nehezítve, mert a híd után jobbra is lehet kanyarodni.
Vágólapra másolva!
A Karácsony Gergely vezette Fővárosi Önkormányzat óriási károkat okozott a budapesti kerékpáros közlekedésnek, a kerékpárút-fejlesztési uniós pénzek harmadát elvesztette - jelentette ki a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten.
Vágólapra másolva!

Révész Máriusz közölte: miközben Karácsony Gergely szereti úgy beállítani magát, mint akinek szívügye a kerékpáros infrastruktúra fejlesztése, 

az általa vezetett Fővárosi Önkormányzat miatt sok valódi kerékpáros fejlesztés meghiúsult Budapesten.

Kiemelte: a 2014 és 2020 közötti időszakban Budapest 8,1 milliárd forint vissza nem térítendő uniós (VEKOP) támogatásból fejleszthette volna kerékpárút-hálózatát, de ebből az összegből csak 5,8 milliárd forintot volt képes felhasználni.

Révész Máriusz emlékeztetett: 

a forrásból a Rákos-patak menti útvonal fejlesztését kellett volna megvalósítani,

de - Karácsonyék indoklása szerint - az előkészítés elhúzódása miatt a projekt fizikai befejezésére a VEKOP-zárásig nem volt már lehetőség. Ez a teljes támogatás 29 százalékának elvesztése mellett "azért is fájó", mert az útvonal az EuroVelo 14 Budapesten átvezető szakasza is egyben, így a mindennapi kerékpározás mellett a turisztikai szerepe is kiemelkedő 

- értékelt az államtitkár.

A források felhasználására a főpolgármester-váltás jelentene garanciát, 

Szentkirályi Alexandra biztosan nem hagyná elveszni a kerékpárút-fejlesztésre biztosított hazai és uniós forrásokat

 - hangoztatta az államtitkár.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről