Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Megjelentek az oroszok Amerika partjainál

Vágólapra másolva!
Az orosz Északi Flotta hajóinak különítménye megérkezett Venezuelába - írja a Magyar Nemzet. A portál szerint a kikötés ideje alatt az orosz hajók legénysége lehetőséget kap arra, hogy kipihenje magát, és megismerkedjen a helyi nevezetességekkel.
Vágólapra másolva!

Az Északi Flotta hajócsoportja, amelynek tagja a Kazany atom-tengeralattjáró, az Admiral Gorszkov fregatt, az Akagyemik Pashin tartályhajó és a Nyikolaj Csiker mentőhajó, egy hosszú távú út részeként kikötött a venezuelai La Guaira kikötőjében. Az látogatás több napig tart, majd az északi-tengeri legénység az Atlanti-óceánon folytatja a rábízott feladatok ellátását – írja közleményében az orosz védelmi minisztériumra hivatkozva a Magyar Nemzet. Az Északi Flotta hajóinak egy különítménye május 17-én hosszú távú útra indult. 

A „Gorszkov, a Szovjetunió flottájának admirálisa” egy modern, többcélú, nagy pontosságú, irányított rakétafegyverekkel felszerelt hajó, amelyet a távoli tengeri és óceáni zónák feladatainak ellátására terveztek.

Néhány napja az Atlanti-óceánon tervezett tengeralattjáró-keresési és -követő gyakorlatokat tartottak. Az Admiral Gorszkov fregatt és az Északi Flotta Ka–27 helikoptere vett részt rajtuk. Kevesebb mint egy hónapja a hajóraj Kubában kötött ki

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről