Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Szánalmas módon menekül a kérdések elől Gyurcsány embere Újpesten - videó

Vágólapra másolva!
Biztonsági őröket hívtak a Magyar Nemzet stábjára, mert a Gyurcsány-párt újpesti polgármesterjelöltjét szerették volna kérdezni a botrányos házfelújításával kapcsolatban. Trippon Norbertet hetek óta bújtatják a sajtó elől.
Vágólapra másolva!

A DK újpesti polgármesterjelöltjéről rengeteg cikk jelent az elmúlt hetekben lakásfelújításával összefüggésben. Trippon 2019-ben vásárolt egy ingatlant, majd felújíttatta. A Magyar Nemzethez eljuttatott számlák szerint a beruházást a Motingatlan Kft. végezte több tíz millió forint értékben. Csakhogy egy ismeretlen bejelentő elmondása alapján a munkát valójában a SZIN-KER Építő Kft. végezte le. 

Ez a cég pedig az érintett időszakban a baloldali vezetésű újpesti önkormányzattal csaknem háromszázmillió forint értékű szerződésben állt.

 Az ügyhöz kapcsolódóan a NAV házkutatást tartott Trippon Norbertéknél. Az újpesti polgármesterjelölt pedig egyre látványosabban menekül a sajtó elől.

A Magyar Nemzet arról számolt be korábban, hogy a hatóságok kihallgatták a Motingatlan ügyvezetőjét, aki bevallotta, hogy a SZIN-KER Építő Kft. ügyvezetője évekkel ezelőtt azzal kereste meg, hogy az újpesti alpolgármester, Trippon Norbert felesége házának felújításához tudna-e számlákat kiállítani a Motingatlan nevében. Az ügyletbe belementek, majd csaknem bruttó 23 millió forint értékben ki is állították a számlákat.

Amikor vasárnap este a Magyar Nemzet szerette volna kérdezni az ügyekről a jelenlegi alpolgármestert, és szembesíteni a szerkesztőség birtokába került számlákkal, meglehetősen indulatosan reagált és egyből futásnak eredt, majd egy munkatársa sietett a segítségére, aki biztonsági őröket hívott a stábra.

Budai Gyula a sajtóban megjelent vallomásrészletek alapján vesztegetés bűncselekménye miatt feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészégen. A fideszes országgyűlési képviselő szerint a korrupció gyanúja is felmerül. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről