Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

20 millió forintot érő hamis játékkonzolokat találtak Gyulánál

Vágólapra másolva!
Több mint ezer hamis játékkonzolt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei rutinellenőrzés során egy Olaszországba tartó bolgár kamionban Gyulánál.
Vágólapra másolva!

A vámhivatal az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta, hogy a kamion - a bemutatott iratok szerint - vegyes áruval indult útnak Bulgáriából. A pénzügyőrökben az keltett gyanút, hogy az egyik iraton kétkezes kapaszkodó árumegnevezés szerepelt, ezért a rakomány átvizsgálása mellett döntöttek: a platóról ismert márkajelzésű játékkonzolok kerültek elő, amelyek külső jegyei arról árulkodtak, hogy a termékek nem eredetiek. Ezt a védjegyek jogosulti képviselői is megerősítették - írták.

A pénzügyőrök 1500 jogsértő árut vontak ki a forgalomból, amely több mint húszmillió forint kárt okozott a jogtulajdonosoknak, ezért iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt indítottak eljárást.

Hangsúlyozták: a hamisított termékek nemcsak a legális gazdaságnak és szereplőinek okoznak jelentős károkat, a vásárlók számára egészségi vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek. 

A megbízhatatlan forrásból származó elektronikai eszközök, játékok, csatlakozók akár gyúlékonyak és veszélyesek is lehetnek 

- hívta fel a figyelmet a NAV. Május végén kétszázmilliós csempészcigaretta-fogást könyvelhetett el a NAV. Hamis ruháival bukott le egy vietnámi nő a Golgota piacon. A NAV pénzügyőrei lebuktattak egy illegális fémkereskedőt Hajdú-Bihar vármegyében. A pénzügyőrök legutóbb egy Barcelonába tartó furgont kapcsoltak le az M5-ösön. Több száz hamis ruhát, cipőt és parfümöt találtak a kocsiban.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről