Élő közvetítés
Portugália
ÉLŐ
Franciaország
Vágólapra másolva!
Kedden este a labdarúgó Európa-bajnokság utolsó nyolcaddöntőjében a török válogatott 2-1-re legyőzte az osztrák csapatot, ezzel pedig bejutott a legjobb nyolc közé. A találkozó egyik hőse, a Real Madrid fiatal sztárja, Arda Güler volt, aki megdöntötte Cristiano Ronaldo egyik rekordját, mellette pedig sikerült magára haragítania az osztrák szurkolókat, akiket szándékosan provokált a török csapat második gólja után.

A Real Madrid 19 éves támadója kulcsszerepet játszott a török csapat győzelmében. A törökök mindkét gólját, a középső védő Merih Demiral szerezte, azonban mindkét szögletnél Arda Güler volt az, aki középre tekerte a labdát. 

A második török gólnál a fiatal titán is kivette a részét az ünneplésből, azonban nem a legsportszerűbb módon. Güler az osztrák tábor előtt végzete el a szögletet, amiből Demiral a győztes gólt fejelte, azonban a gól után a 19 éves támadó nem a gólszerzőhöz szaladt ünnepelni, ha odafordult az osztrákok elé, és elkezdett nekik mutogatni, akik erre válaszul műanyagpoharak hajigálták a Real Madrid sztárja felé. A német Bild össze is számolta, összesen 38 pohár záporozott a 19 éves klasszis felé. 

Arda Güler egyébként elképesztő táborba csatlakozott. Az osztrákok elleni meccs után Wayne Rooney és Cristiano Ronaldo után ő lett a harmadik tinédzser, aki egy Európa-bajnokságon gólt lőtt és gólpasszt is adott. 

Nem mellesleg Cristiano Ronaldót 18 nappal megelőzve Güler lett a második legfiatalabb játékos, aki gólpasszt adott az Európa-bajnokság egyenes kieséses szakaszában. A Real Madrid sztárját csak Lamine Yamal, a Barcelona szélsője előzi meg, aki a Grúzia elleni nyolcaddöntőben jegyzett 16 évesen és 353 naposan gólpasszt.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről