Magyar Péter mégis kiment Brüsszelbe „kétmilliárd forintot akasztani” - videó

Vágólapra másolva!
Miután Magyar Péter a választókat megtévesztve végighazudta a kampányt és kamuállásnak nevezte az európai parlamenti képviselőséget, mégis felvette a havi 20 ezer eurós fizetéssel járó mandátumát. Ez az összeg még a különböző költségtérítéseket és egyéb juttatásokat leszámítva is jóval magasabb annál, mint amit Magyar a korábban elvesztett állami pozícióiban keresett, így további öt évig finanszírozhatja a költekező életvitelét.
Vágólapra másolva!

Alig néhány hete a Tisza Párt alelnöke még különböző lenéző, lekezelő kifejezésekkel illette az európai parlamenti munkát és nap mint nap azt bizonygatta, listavezetősége semmiképpen nem jelenti azt, hogy ő maga is kimegy Brüsszelbe. Mára kiderült, végighazudta a választási kampányt.

Korábban az európai parlamenti képviselőséget lényegében jól jövedelmező semmittevésként írta körül.

Egy áprilisi interjúban például arról beszélt, hogy szerinte a politikusok eddig csak kifizetőhelyként tekintettek Brüsszelre. Úgy fogalmazott: 

Öt év alatt mintegy kétmilliárd forintot lehet itt akasztani.

 Tavaly nyáron pedig egy ismerősével csetelve a Messengeren Magyar szintén egyfajta kifizetőhelynek nevezte az EP-t, az uniós képviselőségről pedig úgy fogalmazott: az a legnagyobb kamuállás a világon, havi húszezer euróért.

Soros blogjának, a 444-nek tavasszal azt bizonygatta, hogy nincs szüksége az EP-képviselői fizetésre, sőt semmilyen politikai pozícióból adódó anyagi juttatásra: „Tehát én továbbra is úgy tervezem, hogy a piacról fogok megélni, […] Magyarországon. Hogyha ez nem fog működni, akkor nyilván külföldön fogom ezt megpróbálni, hiszen el kell tartanom a 3 gyerekemet. De nem gondolom, hogy a piacról való megélés és a politikai szereplés, vagy inkább közéleti szereplésnek hívnám, az ellentmond egymásnak. 

Én nem készülök arra, hogy akár 3 hónap múlva, akár fél év múlva bármilyen fizetett politikai státuszom lenne, nem ebből kívánok megélni”.

Ehhez képest Magyar Péter június végén – alig két héttel a választás után – felvette az EP-mandátumát, amivel jogosulttá vált a közel havi nyolcmillió forintos fizetésre és az annak akár többszörösét kitevő költségtérítésre, irodabérlésre, asszisztensek foglalkoztatására és egyéb juttatásokra. Figyelemreméltó, hogy amikor a politikus a Facebook-oldalán a követőivel megszavaztatta, hogy kimenjen-e Brüsszelbe, akkor a (szerinte) emellett szóló mintegy féltucatnyi érv között meg sem említette a Nyugat-Európában is kiemelkedőnek számító fizetést.

Azért is nehéz elképzelni, hogy az EP-képviselőséggel járó busás bérezés ne motiválta volna Magyart, mert a férfi közismerten szereti a luxust. Így például egy vélhetően több tízmillió forint értékű BMW-vel utazott ki Németországba a labdarúgó Európa-bajnokságra.

Azt is érdemes felidézni, hogy 

Magyar Péter a közéleti színrelépése előtti időszakban elvesztette a jól fizető állami pozícióit,

 így ennek fényében is igencsak jól jöhetett neki az EP-képviselőség, amelyből újabb öt évig finanszírozhatja a költekező életvitelét - emlékeztet a Magyar Nemzet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről