Alvó férfit fosztott ki egy férfi az Örs vezér téren - videó

Vágólapra másolva!
Egy budapesti férfi felfigyelt egy alvó férfire, akitől ellopta az értékeit. A tolvaj azonban nem sokáig örülhetett, mivel a kamerák rögzítették a tettét, így hamar azonosítani tudták a rendőrök.
Vágólapra másolva!

Július 31-én hajnalban, Budapesten, az Örs vezér téren egy 20 éves férfi felfigyelt egy, a közelben alvó idősre. 

A tolvaj kihasználta, hogy az idős férfi alszik, ezért óvatosan oda ment hozzá és elvette az őrizetlenül hagyott szatyrát, majd sietve távozott.

A szatyorban mintegy 20.000 forint értékben voltak kisebb tárgyak. Sportcipő, szemüveg, öngyújtó. 

A lopást a rendőrség a térre telepített térfigyelő-kamerákon keresztül végignézte, így a rendőrök a helyszínre érve azonnal elfogták és bűnügyi őrizetbe vették az elkövetőt. 

Az ügyészség bíróság elé állította a férfit, akit kifosztás miatt bűnösnek találtak, és 1 év börtönre ítélte és 2 évre eltiltotta a közügyektől is. 

Tavaly júliusban két férfi a Teréz körúton felajánlotta segítségét egy földön ülő, részeg férfinak, valójában azonban csak ki akarták rabolni. Miután felsegítették a földről, egy közeli megállóba kísérték, ahol átkutatták a zsebeit, majd elvették a pénzét.

A két férfi július 8-án reggel a VI. kerületi Teréz körúton felfigyeltek egy járdán ülő, részeg férfira, és elhatározták, hogy ellopják az értékeit. Ezután odaléptek hozzá, majd egyikük segítségnyújtást színlelve felemelte a földről, miközben a társa átkutatta a férfi kabátzsebét. 

Ezután átkísérték a zebrán, majd a közeli villamosmegállóhoz mentek, ahol leültették egy padra, miközben két oldalról közrefogták. Az egyik férfi kihasználva áldozatuk ittasságát  kivett ruhájából 1000 forintot és egy sörnyitót, amit zsebre tett. 

A rendőrök észlelték a történteket, és rövid időn belül elfogták a helyszínen a két férfit, és lefoglalták tőlük a lopott értékeket. 

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a két büntetett előéletű férfival szemben kifosztás bűntette miatt emelt vádat. A bíróság mindkét férfi bűnösnek mondta ki, és 2 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlottak és védőik fellebbeztek.

Kifejezetten gyakori eset, hogy idős, részeg vagy alvó embereket fosztanak ki az utcán, ilyen esetben a tolvajok kihasználják, hogy áldozatuk nem képes védekezni. 

Másfél évvel ezelőtt az Oktogonon egy villamosmegállóban alvó férfi kezéből vette ki a telefont egy tolvaj, majd megpróbált elmenekülni vele. Hasonló eset történt a Móricz körtérnél egy villamoson. Egy bicskei férfi pályaudvarokon alvó embereket fosztott ki, Az Örs vezér téren pedig levágták a táskát egy alvó férfi válláról a tolvajok.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!