Vágólapra másolva!
Marozsán Fábián selejtezőből érkező, Fucsovics Márton viszont kiemelt riválist kapott első ellenfélnek az amerikai nyílt teniszbajnokság főtáblájának csütörtöki sorsolásán.

Amennyiben a magyarok közül legelőkelőbben jegyzett Marozsán (49.) túljut a nyitókörön, a második fordulóban az ötödik helyen kiemelt, 2021-es bajnok orosz Danyiil Medvegyev vagy a szerb Dusan Lajovic vár rá. Fucsovics (79.) ezzel szemben egyből kiemelt riválist kapott a cseh Jiri Lehecka személyében: a 32. helyen rangsorolt, 22 éves ellenfél januárban Adelaide-ben nyerte pályafutása eddigi egyetlen ATP-tornáját, New Yorkban azonban még soha nem "élte túl" az első fordulót. Ha Fucsovics továbbjut, akkor a 64 között kvalifikációból érkező játékos ellen folytatja - írja az MTI.

Tennis: ATP Tour - Hamburg, marozsán fábián
Marozsán Fábián Medvegyevvel is összekerülhet majd
Fotó: MARCUS BRANDT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A női egyéni verseny egyetlen magyar főtáblása, Bondár Anna (81.) hazai játékos, Bernarda Pera (77.) ellen kezd. A 29 esztendős, horvát származású ellenfél 2022-ben megnyerte a budapesti WTA-viadalt, tavaly pedig női párosban a negyeddöntőig menetelt a US Openen. Ha Bondár győz, akkor a szintén amerikai Lauren Davis vagy a 15.-ként rangsorolt orosz Anna Kalinszkaja következik.

Piros Zsombor és Gálfi Dalma a selejtező első fordulójában búcsúzott, míg Babos Tímea csak a párosok főtábláján szerepel New Yorkban.

Az év utolsó Grand Slam-viadala hétfőn kezdődik.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!