Az ukránok megtámadták a kurszki atomerőművet, veszélyben Európa

Vágólapra másolva!
Kurszk régióban augusztus 21-én este és augusztus 22-én éjjel négyszer jelentettek rakétacsapás-veszélyt. A régió vezetője szerint este a légvédelem lelőtt egy ukrán rakétát, éjszaka pedig két rakétát és egy drónt.
Vágólapra másolva!

Vlagyimir Putyin orosz elnök augusztus 22-én a határ menti régiók helyzetéről rendezett találkozón közölte, hogy az ukrán hadsereg megpróbálta megtámadni a kurszki régióban üzemelő Kurszk atomerőművet – írja a Medúza, amely a Kreml Telegram-csatornájára hivatkozik.

"Az ellenség ma megpróbált csapást mérni a kurszki atomerőműre. A Nemzetközi Atomenergia Ügynökséget tájékoztattuk, ígéretet tettek arra, hogy személyesen fognak tájékozódni a helyszínen, és szakembereket küldenek a helyzet felmérésére. Remélem, hogy végül ez megtörténik részükről"

– mondta Putyin.

A kurszki régió vezetője, Alekszej Szmirnov Putyin kérdésére válaszolva arról számolt be, hogy a Kurszk Atomerőmű "stabil helyzetben" van, és "minden rendeltetésszerűen működik" az állomáson.

Kurszk régióban augusztus 21-én este és augusztus 22-én éjjel négyszer jelentettek rakétacsapás-veszélyt, Alekszej Szmirnov Telegram-csatornáján megjelentek szerint. A régió vezetője szerint este a légvédelem lelőtt egy ukrán rakétát, éjszaka pedig két rakétát és egy drónt.

Az orosz védelmi minisztérium kizárólag arról számolt be, hogy a légvédelem lelőtt egy drónt a Kurszk régióban.

A Kurszk Atomerőmű és a Roszatom képviselői egyelőre nem kommentálták az atomerőmű elleni támadási kísérletről szóló jelentéseket.

Nem ez az első alkalom, hogy támadás ér egy atomerőművet a háborúban, korábban az Origó is írt a zaporizsjai erőművet ért támadásról.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!