A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
HUNMagyarország
14:00VízilabdaHungary-Italy
HUNMuszukajev Iszmail
18:25BirkózásIszmail Muszukajev-Rahman Amouzadkhalili
NyílNyíl

Itt vannak a részletek az iskolai mobilhasználatról

Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet közlése szerint a csütörtök este megjelent Magyar Közlöny tartalmazza azt a rendeletet, ami megnevezi, hogy az iskolákban mely tárgyak minősülnek tiltottnak és melyek használatukban korlátozottnak.
Vágólapra másolva!

A szabályozás értelmében a tanuló a nevelési-oktatási intézménybe nem vihet be a közbiztonságra különösen veszélyes eszközt, illetve azon tárgyat, amelynek birtoklása a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló törvényben vagy a Büntető Törvénykönyvről szóló törvényben foglaltak szerint büntetendő, vagy a tizennyolcadik életévét be nem töltött személy részére nem értékesíthető termék.

Használatában korlátozott tárgynak minősül a tanítási nap folyamán az általános iskola, a gimnázium, a szakgimnázium évfolyamain, a foglalkozások ideje alatt a kollégiumban, a foglalkozások, tanórák ideje alatt – ideértve az intézményben töltött időt is – az alapfokú művészeti iskola minden évfolyamán vagy a tanórák, a szakmai oktatás, illetve a szakképesítésre felkészítő szakmai képzés szerinti foglalkozások ideje alatt – ideértve az intézményben töltött időt is – a szakiskola minden évfolyamán a telekommunikációs eszközök – különösen a mobiltelefonok –, a kép- vagy hangrögzítésre alkalmas eszközök és az internetelérésre alkalmas okoseszközök - írja a lap.

A diákok akkor sem tudnak figyelni az órán leadott tananyagra, ha a telefonjuk kikapcsolva a táskájukban van"

– mondta korábban Hal Melinda szakpszichológus a Hír TV híradójának. Az új szabályokra azért van szükség, mert egyre több hazai kutatás is azt mutatja, hogy az iskolai mobilhasználat rossz hatással van a diákok figyelmére és koncentrációjára.

Hal Melinda szakemberként üdvözli a szabályozást, ami az első lépése annak, hogy a digitális tér helyett a személyes kapcsolatokat részesítsük előnyben. Ennek pedig az oktatásban van az elsődleges terepe, hiszen ha egy okoseszköz benne van az iskolatáskában, az figyelemelvonó hatású - olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

Az új szabályozás lehetővé teszi majd, hogy a diákok gyorsabban és hatékonyabban tudjanak tanulni az órákon"

– mondta Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke.

Mint ahogy azt korábban az Origo is megírta a kormány benyújtott egy 90 oldalas törvényjavaslatot, amelyről kivételes eljárással döntött az országgyűlés. A Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által benyújtott több tucat oldalas javaslatban szerepel, többi között, hogy korlátoznák a mobiltelefonok használatát az iskolákban.

Tavaly október elején az angol okoltatási miniszter, Gillian Keegan jelentette be, hogy a szigetországban betiltják a mobiltelefonok használatát az iskolákban. Az intézkedés a tanórák mellett a szünetekre is érvényes.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!