KRS rendezvény a tőkebefektetők indikatív ajánlatáról (Term Sheet)

Kovács Réti Szegheő Ügyvédi Iroda
Term Sheet Rendezvény dr. Pintér Attila Balassa Tamás
Vágólapra másolva!
A Kovács Réti Szegheő Ügyvédi Iroda idén már harmadik rendezvényét tartotta a tőkebefektetések jogával kapcsolatban. Ezúttal a term sheet jogi természetéről, valamint tartalmi elemeiről volt szó. A rendezvény vendége Balassa Tamás, a PortfoLion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. befektetési menedzsere volt.
Vágólapra másolva!

Ahogy dr. Pintér Attila, a KRS Ügyvédi Iroda üzletágvezető ügyvédje elmondta, a 2017-ben megtartott rendezvényeken már szó volt a tőkebefektetések előkészítéséről, valamint bemutatásra került két sikeres befektetés története is.

Az eddigi előadások során azonban a term sheet részletes elemzése még nem történt meg, holott a befektetések előkészítésében e dokumentum nélkülözhetetlen. Balassa Tamás hangsúlyozta, hogy a term sheet a befektető és a céltársaság főbb üzleti megállapodásait tartalmazza, amely a későbbi befektetés alapjául szolgál.

A term sheet általános jellemzését követően a KRS ügyvédje és a PortfoLion befektetési menedzsere a term sheet egyes pontjairól beszélgetett. Így többek között szó volt a befektető belépésével kapcsolatos főbb kérdésekről, úgy, mint ázsiós tőkeemelés, a befektetés ütemezése, vagy az egyes ütemek folyósításának feltételei.

Nagyobb téma volt a vállalatirányítás kérdésköre a befektető belépését követően, valamint a befektető, mint tulajdonos érdekeinek védelme. Végül – részben a közönség tagjainak kérdéseire reagálva – a befektető térüléséről és kilépéséről volt szó.

Indul a KRS DealMarket

A rendezvényen dr. Kovács Attila a KRS Ügyvédi Iroda irodavezető ügyvédje bejelentette a KRS DealMarket indulását is. KRS DealMarket célja olyan hazai tulajdonú kis- és közepes vállalkozások (KKV-k) szakmai támogatása, melyek akár valamely projektjük megvalósítását, akár vállalkozásuk tevékenységének bővítését, fejlesztését, akár vállalkozásuk értékesítését külső tőke bevonásával kívánják megvalósítani.

A KRS DealMarket szolgáltatásai között szerepel többek között (i) az ezen vállalkozások aktuális életszakaszának megfelelő szakmai tanácsadás, (ii) a projektek/vállalkozások befektetésre történő felkészítése, (iii) a befektetési folyamat nyomon- és szükség esetén utókövetése, valamint (iv) a vállalkozások és a tőkebefektetők közötti kapcsolatteremtés platformjának biztosítása.

dr. Pintér Attila, a Kovács Réti Szegheő Ügyvédi Iroda üzletágvezető ügyvédje (jobb oldalon) és Balassa Tamás, a PortfoLion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. befektetési menedzsere (bal oldalon) Forrás: Origo

A KRS DealMarket rendszeresen szervez a jövőben is Projekt Fórumokat, melyek során az érdeklődő KKV-k személyesen mutathatják be projekt ötletüket/terméküket, megismerhetik a KRS DealMarket szolgáltatásait és lehetőségük nyílik tőkebefektetőkkel történő kapcsolatépítésre.

A következő Projekt Fórum időpontja: 2017. október 12. A Projekt Fórumon bemutatott pályázati anyagok közül a legjobbnak ítélt 5 pályázatot először egy 2017. október 21-én Bécsben megrendezésre kerülő nemzetközi befektetői fórumon kerülnek bemutatásra, kockázati és magántőke befektetők részére.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!