A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Karácsony a színházban

Karácsony a színházban, Rockopera, Jézus Krisztus Szupersztár
Vágólapra másolva!
Az adventi készülődés, karácsonyi forgatag levezetéseként látogassunk meg egy színházat, adjuk át magunkat a szellemi felfrissülésnek. Színházműsor körképünk a főváros karácsonyi előadásaihoz ad egy kis ízelítőt:
Vágólapra másolva!

Forrás: MTI/Kollányi Péter

Madách Színház:
Jézus Krisztus szupersztár (rockopera) - főhőse nem csak a címszereplő Jézus, egyenrangú társa Júdás, aki kétségbeesett igyekezettel próbálja megérteni barátja cselekedeteit, de mindhiába. Kérdéseire rejtélyes válaszokat kap, és egyre világosabbá válik, hogy olyan történetbe csöppent, amelynek folytatására csekély hatása lehet - csakúgy, mint a többi szereplőnek, Pilátustól Heródesig, Mária Magdolnától Kajafásig.

Örkény István Színház:
Azt meséld el, Pista (előadás 2 részben) - Mi lenne, ha Örkény István egy nap újra megjelenne, egy színészben, egy színházban, egy este, leülne, venne egy lélegzetet, mesélni kezdené - olykor felállna - az életét, azután megint eltűnne? Ezen az estén az író a színész testét ölti magára, aki nem más, mint Mácsai Pál.

Pinceszínház:
Hát hogy szeret maga engem? - amiből megtudhatjuk, hogy Krúdy fiatalon, tele életkedvvel a fővárosba érkezett, rögtön az éjszakázók világába csöppent, és örökre eljegyezte magát vele. A nőknél nagy sikere volt. Nem szeretett hosszasan udvarolni, sikereit természetesnek vette. Néhány nő öngyilkosságot kísérelt meg, mások hajba kaptak érte, és papuccsal, ernyővel verték meg egymást. Krúdy szabados életmódjának megfelelően a Royalban élt, itt megismerkedett és viszonyt kezdett Rezsánnal, a szállodaigazgató feleségével. Szerelmük napról napra növekedett, lángoltak, őrjöngtek, Krúdy minden korcsmárossal összeveszett, mígnem egy napon megismerte Rezsán fiatal, bájos és kacér lányát, Zsuzsit.

Forrás: MTI/Kollányi Péter

Új Színház:
A csúnya (komédia) - amiben Mayenburg hősét, Lettét, a tehetséges feltalálót egy napon hatalmas megrázkódtatás éri. Arról értesül, hogy őt mindenki rettenetesen csúnyának tartja, még a felesége is. Ráadásul ez a rettenetes csúnyaság megakadályozza abban, hogy legújabb találmányát bemutassa egy szakmai vásáron, mert az ő arcával még a legszenzációsabb dugattyú-kapcsolót se lehet eladni. Lette rövid csüggedés után elhatározza, hogy változtat sorsán, és plasztikai sebészhez fordul. A műtét remekül sikerül, és a "csúnya férfi" élete egy csapásra megváltozik.

Játékszín:
A kaktusz virága (zenés játék) - amiben Julien nőtlen, szoknyapecér fogorvos. Stéphanie mogorva, maximalista asszisztensnő. Igor fiatal, helyét kereső reklámmodell. Antonia céltudatos, magabiztos lány. És ahogy ez már lenni szokott, egy kezdeti füllentés e négy szereplőt képtelenebbnél képtelenebb helyzetekbe sodorja. Ámor nyilai repkednek, minden összekuszálódik, tombol a Let kiss-láz, játszik a jamaikai trombitás, s a végén a legszúrósabb kaktusz is virágba borul.

Pesti Színház:
Mikve (színmű) - Hadar Galron sok humorral fűszerezett, megrendítően szép története egy női fürdőben játszódik, egy mikvében, ami egy rituális fürdő, ahol havonta egyszer az asszonyok megmerítkeznek, hogy megtisztuljanak, és újra érintkezhessenek férjükkel. A dráma szereplői különböző életkorú nők, akiket vallási szabályok kötnek, és különféle társadalmi és családi szerepekben egy férfiuralta világban küzdenek elfogadásukért, szabadságukért, jogaikért, s ha kell lázadnak is.

Forrás: MTI/Kollányi Péter

Vígszínház:
Hegedűs a háztetőn - Hegedűs háztetőn. Őrülten hangzik, mi? Pedig Anatevkában mindnyájan hegedűsök vagyunk a háztetőn. Kellemes, egyszerű dallamot akarunk kicsalni a húrokból, de úgy, hogy közben ne törjük ki a nyakunkat. Nem könnyű. Kevés ilyen életigenlő, szívet melengető, csodálatos történet van a világirodalomban, mint Tevje, a tejesember meséje. És kevés ilyen világhírű zenés darab, ami ennyi szeretettel fordul egy másik kultúra, gondolkodásmód és életszemlélet felé.

Belvárosi Színház:
Esőember - ami a szeretetről szól, pontosabban annak különböző formáiról, és a vele járó nehézségekről. Hőse tipikus "korunk gyermeke", egy arrogáns és magabiztos yuppie, a vállalkozások bajnoka, aki a körülötte élőket csupán mozaikként illeszti az üzleti tervek és kitűzött célok közé. Amikor rég nem látott apja meghal kiderül, hogy nem ő az örökös. Némi nyomozás után fedezi fel, hogy egy intézetben él egy autista zseni, aki az ő testvérbátyja, és akinek a létezéséről sem volt fogalma sohasem - és ő örökölte a milliókat. Elkezdődik egy hosszú, valóságos és lelki utazás, amelynek során két külön világ csiszolódik egymáshoz, és a furcsa, magába zárt autista talán képes megnyitni öccse kérges szívét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!