A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna | Pusztai Liza
14:30VívásLiza Pusztai-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
14:30VívásLuca Szucs-Yoana Ilieva
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Három, filléres öko ajtódísz

ajtó koszorú, arany
Vágólapra másolva!
Természetes és újrahasznosított alapanyagokból olcsó és szemrevaló ajtódíszt is készíthetünk. Mi most három ötlettel készültünk parafadugókkal, megunt pulcsikkal és jéggel.
Vágólapra másolva!

Forrás: AFP

Fagyon fogják dícsérni!
A jégkoszorú szemet gyönyörködtető és nagyon egyedi, ráadásul teljesen környezetkímélő. Nem kell más hozzá, mint két marék csipkebogyó vagy galagonya, zöld levelek, fenyőgallyak, egy kancsó víz és néhány fok mínuszban. A vizet akár málnaszörppel pirosra, kurkumával pedig sárgára is színezhetjük. Vegyünk elő egy tortaformát is, de ezúttal hagyjuk a vajat és a lisztet a szekrényben, mert ennél a különleges ajtódísznél a jégé lesz a főszerep.

A bogyókat és a leveleket a forma aljára rendezzük, a vizet ráöntjük és az elkészült művet vagy jégszekrényben, vagy kint az udvaron hagyjuk megfagyni. Ezt a koszorút ne tegyük ki direkt napfénynek, mert könnyen találunk helyében délutánra egy nagy víztócsát a lábtörlőnkön. Ezért, ha azt látjuk, hogy az udvaron a hóembernek leesik a fazék a fejéről, akkor az ajtódíszünket is cseréljük ki egy időtállóbbra. Ezt az ajtódíszt persze nem panellakások ajtajára ajánljuk.

Pulcsiba öltözik az ajtó
Viszont itt van rögtön egy nagyon színes pamutból készült koszorú. Szükségünk lesz hozzá megunt ruhákra, kötött holmikra, amiket nem sajnálunk feldarabolni. A húsz centi hosszúra vágott csíkokat csigába sodorjuk, tetszés szerint bevagdoshatjuk őket, vagy az anyagdarabok közepébe rongyot gyúrunk. Az így készült pamutvirágokat és pamutbogyókat egy erősebb fonállal összekötözzük. Egy kisebb koszorúhoz nagyjából ötven darab pamutvirág elegendő. A virágokat összevarrhatjuk, így igazán szépen együtt maradnak, de akár egy készen vett fűkoszorúhoz is erősíthetjük őket felmelegített ragasztóval.

Borbarát koszorú
A parafadugó a kreatívkodók kedvenc alapanyaga. Nem csoda, hiszen a parafa a koszorúkhoz is, mint annyi minden máshoz jó alapanyag. Mi is megszerettük, mert puha, könnyű és egy házibuli utáni takarítás alkalmával a beszerzését is hamar le lehet tudni. 25 darab nagyjából hasonló méretű parafadugót fűzzünk fel egy drótra. Az oldalukra fordított, egymás mellé fektetett dugók közt lévő rést bogyókkal, kökénnyel, galagonyával, vagy mogyoróval töltsük ki. Ezek után kössünk egy masnit a koszorúra és egy zöld ágat tűzzünk a masni és a koszorú közé. Kész is van a borbarát, vendégváró ajtódekorációnk!

Ha pedig a lakás dekorálásával elkészült, és már csak az ajándékok beszerzése van hátra, próbálja ki Ajándékkereső alkalmazásunkat és válasszon a család minden tagjának személyre szóló ajándékot akár 1000 forint alatt is. Kattintson ide vagy a cikk mellett, jobb oldalon található Ajándékkereső dobozra!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!