A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Ki a természetbe - még karácsonykor is!

Vágólapra másolva!
Tisztíts tüdőt a hegyekben, dolgozd le a bejgliúszógumit!
Vágólapra másolva!

A magyar ember karácsonykor nem mozog, hanem kényelmesen elhever a meleg lakásban, töltött káposztát meg bejglit eszik, aztán persze rémülten áll december végén a mérlegre. Már aki! Mert bizony vannak olyanok, akik még az ünnepek alatt is kirándulnak - és igazuk is van, mert a téli természet fantasztikusan szép tud lenni. Ha még sosem kirándult karácsonykor, érdemes kipróbálni: erre most több alkalom is kínálkozik.

Luca túra - december 22.

Egy kis előkarácsonyi túrát rendez a Körösök Völgye Turista Egyesület. Az útvonal: Doboz - Póstelek - Békéscsaba lesz, és nem is túrának, inkább “kellemes, laza téli erdei sétának” szánják. Valóban: ezt a kirándulást azoknak ajánljuk, akik nem szeretnének nagy szintkülönbségekkel küzdeni, inkább csak pár szippantás friss levegőre vágynak a téli természetben. Az indulás reggel 8:40-kor lesz a békéscsabai autóbuszpályaudvarról induló dobozi busznál, a visszaérkezés pedig körülbelül délután 1 órára várható. A részvétel ingyenes, és a buszjegy is alig párszáz forint.
Akit érdekelnek a részletek, az többet is olvashat az egyesület Facebook oldalán.

Egy pósteleki erdei út Forrás: Google Maps

Dolina-túra és Bejgli-túra

December 26-án két gyönyörű tájat is bebarangolnak a természetjárók, úgyhogy a kedves olvasó maga döntheti el, melyiket választaná inkább: a Vértes közelségét vagy az Alföldet.

A Bejgli-túra útvonala a következő: Tata – Baj – Kecske-hegy – Baji vadászház (oda-vissza). Ezt a “túrát” is inkább erdei sétának nevezhetnénk a maga kímélő, 7 kilométeres távolságával, a tervek szerint 9:20-kor startol, és délután 2 felé már véget is ér az erdei út. Viszont amilyen rövid lesz az út, olyan gyönyőrű tájakat láthatnak a részt vevők (Lásd a lenti képet). A kirándulást a Zöld Sziget Kör Természetvizsgáló Közhasznú Egyesület rendezi, további részleteket tőlük tudhat meg az érdeklődő.

Kilátás a Vértes aljáról Forrás: Google Maps

Háromféle távot választhat, aki a Dolina-túrára menne inkább: 11, 23 és 33 kilométert gyalogolhat le, aki a téli Alföldet látná inkább. A profi szervezésű túrát azoknak ajánlják, akik karácsonykor már az összes ajándékot kipróbálták, minden rokont meglátogattak és már egy falatot sem bírnak enni az ünnepi ételekből. A rajt helyszíne az Albertirsai Strandfürdő bejárata előtti parkolónál lesz reggel kilenckor (a 18 éven felüliek ráadásul egy kis lélekmelegítő gyümölcspálinkára is számíthatnak), majd indul a menet. A túrán ellenőrző pontok is lesznek, ahol pecsétet kaphatnak a résztvevők: a teljesítés pedig elszámolható lesz a Teljesítménytúrázók Minősítési Rendszerében (TTMR) is.

Fontos: a részvétel díja 1000 forint, és a túrán csak előnevezéssel lehet részt venni, a helyszínen már nincs lehetőség a regisztrálásra. Akit érdekel a dolog, az itt jelentkezhet.

Itt nem látszik az ellenőrző pont Forrás: Wikipedia

Téli TüdőTisztító TúlélőTúra 2013

A legkeményebbek figyelmébe ajánljuk ezt a december 28-29-én (tehát már karácsony után) megrendezett tájékozódási csapatversenyt. Helyszín a Mátra, a túra kiindulópontja és bázisa a mátraderecskei általános iskola tornaterme lesz. A részvétel 3-4-5 fős csapatokban lehetséges, két fős csapatok nem vehetnek részt a versenyben, és 3400 forintot kell leperkáni fejenként annak, aki részt akar venni a kalandban - mert hogy kalandos lesz ez a két nap, az biztos.

A túra során minden az időről szól majd, ugyanis a cél az ellenőrző pontok minél gyorsabb végigjárása lesz. Mint a túra szervezői figyelmeztetnek, ehhez precíz tájékozódásra, a térkép és a tájoló magabiztos kezelésére, és az alternatív tájékozódási lehetőségek készségszintű használatára lesz szükség. A táv 10-től 50 kilométerig terjedhet, attól függ, milyen útvonalat választanak az egyes csapatok.

Ilyen erdőben tényleg tisztul a tüdő Forrás: Wikipedia

És hogy még vérfagyasztóbb legyen a dolog, a kötelező felszerelés listáját is közlik a szervezők: láthatósági mellény, téli túraöltözet, téliesített túracipő, sapka, kesztyű, elemlámpa (min. 1 db), hálózsák, polifoam, 1 napi hideg élelem, papucs, evőeszközök, tányér, 14. számú turista térkép, iránytű vagy tájoló, mobiltelefon, térképvédő tasak, íróeszközök, óra, elsősegélycsomag.

Nos, elég elszánt a kedves olvasó? Ha igen, kattintson és jelentkezzen!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!