Kisiskolás varázslatok

Vágólapra másolva!
A gyermek öröménél nincs felemelőbb érzés a szülő számára. A karácsony épp ezért a nagy izgalmak időszaka.
Vágólapra másolva!

Sikerül-e a legmegfelelőbb ajándékot megtalálni szeretteink, és különösen gyermekeink számára? A tét óriási – a felcsillanó tekintetek egész évre hatni tudó inspirációt jelenthetnek. Ajándékötleteket már adtunk csecsemő vagy óvodáskorú csemetéink felvidítására. Ezúttal a kisiskolásoknak próbálunk örömöt szerezni – a felnőtteknek szóló tippek átadása által.

Az olvasóvá nevelés lehetősége

Az alsósok számára kötelező ajándék a könyv. Egy diszkréten, bájosan illusztrált mesekönyv egy életre meghatározó lehet számukra, az olvasóvá válás és a személyiségfejlődés szempontjából. Próbáljunk ráhangolódni gyermekünk érdeklődésére, lelkivilágára – és ez alapján válasszunk számára könyvet. Az ismeretterjesztő olvasmány is lehet lelkesítő ajándék, amennyiben valóban le tudja a téma kötni a figyelmét.

Forrás: fickr/Jenn Durfey

Emlékezzünk arra is, hogy a szülővel közös olvasási rítus pótolhatatlan a gyermek számára, még felnőttkorában is kíséri az élmény meleg hangulata. A közösségben megélt kreatív alkotás is élmény – miért ne kerülhetnének a hozzávalók a fa alá, inspirációként? A fiúknak barkács-készlet, a lányoknak a gyöngyfűzéshez vagy dekupázs-technikához szükséges alapanyagok és szakkönyvek felsorakoztatása garantált siker.

A közösségi élmények dicsérete

A társasjáték elengedhetetlen kelléke a karácsonyfa alatt sorakozó meglepetéseknek. Összehozza a családot, és hatalmas kacagásokra inspirál egy jól megválasztott kollekció. Természetesen a számítógépes játékokkal nagyot hibázni nem lehet, de egy közös mozi-látogatás is felvidíthatja az ünnepet. Ha emlékszünk még a diafilmek varázslatára – nem is kell tovább mennünk az ajándékkeresésben – a közösségépítésért is sokat teszünk, ha maradunk a hagyománynál.

Forrás: fickr/BLW Photography

Egy bábszínház felépítéséhez szükséges alapanyagok beszerzése is felejthetetlen meglepetés lehet gyermekeink számára, ráadásul a kreativitás útján szorgalmazza a haladásukat. Csakúgy, mint a bűvész-trükkök és kellékek sora, amelyek szintén beszerezhetők könyv és eszköz-formában a játékboltokban. Kémiai kísérletekhez is vásárolható, biztos sikerre számító kollekció, de egy gyerekek számára megtervezett fényképezőgép sem okozhat csalódást a kisiskolás korosztálynak.

Játékos-mesélős-kreatív csodák

Az alcím magába foglalja mindazt, ami a kisiskolás korosztályt leköti. A fent említett ajándéktippek mellett bölcs emlékeznünk arra, hogy például a legó kimeríthetetlen lehetőségeket rejt magában. Vigyáznunk kell arra azonban, hogy 10 év felett a váltás időszaka áll be – sértődést okozhat a túl gyerekes vagy épp a túl felnőttes ajándék megvásárlása.

Forrás: fickr/jyaire

A sakk-készlet középutat jelenthet, de egy távcső beszerzése is örömöt szerezhet kamaszodó csemeténk számára. A szobai dekorációt színesíthetjük egy függőágy megvételével, ami személyes kényelemszerzésre is kiváló választás. A sátor, színes tarisznya is kellemes meglepetés lehet – mielőtt tehát kétségbe esnénk, hangolódjunk gyermekünkre, és rájövünk hamar, a kínálat valóban bőséges.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről