A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

II. Elnökségi ülés - 2008. április 14.

Vágólapra másolva!
A Mobilitás és Multimédia Klaszter 2008. április 10-én megtartotta soron következő Elnökségi ülését a klaszteren belül zajló tevékenységek áttekintése, a tagfelvételi kérelmek elbírálása, valamint a következő hetek akcióinak meghatározása érdekében. Az MMklaszter Elnöksége a klaszter működésének megerősítése és a növekedés folytonosságának biztosítása érdekében rendszeresen ülésezik, és a korai életciklusban legalább 6-8 hetente értékeli az elért eredményeket.   
Vágólapra másolva!

A Mobilitás és Multimédia Klaszter Elnöksége áttekintte a legutóbbi Elnökségi Ülés óta eltelt időszak eredményeit és megállapította, hogy egy rendkívül dinamikus időszakon van túl a klaszter. Az időszak eredményei az alábbiakban foglalhatók össze:

  • közel 25 workshop megtartása az elmúlt 8 hétben a belső network-ösödés, valamint a közös K+F+I projektek előkészítése érdekében, amelynek eredményeként
  • jelenleg közel 30 projekt megvalósíthatóságának előkészítése zajlik;
  • beadásra került az első klaszteres K+F pályázat AAL témában;
  • megtörént az első nemzetközi bemutatkozás az eVITA2008 nemzetközi konferencián;
  • egy stratégiai szövetség előkészítése zajlik egy hazai hasonló jellegű kezdeményezéssel;
  • a tagi aktivitás 80% feletti;
  • a klaszter tagok által kezdeményezett és beadott Mobilitás és Multimédia Nemzeti Technológiai Platform pályázat támogatásban részesült.

Az elmúlt 8 hétben 7 társaság jelezte csatlakozási szándékát az MMklaszterhez, amely társaságok közül az alábbiak tagfelvételi kérelmét fogadta el a klaszter Elnöksége:

  1. iMind Kft.
  2. Szidarovszky Kft.
  3. C3 Alapítvány
  4. M-Factory
  5. Montana Zrt.
  6. Port.hu

A fenti társaságok csatlakozásával a Mobilitás és Multimédia Klaszter tagjainak létszáma 39-re emelkedett.

A következő hetek a belső klaszteres projektek megvalósításának előkészítésével, az újonnan csatlakozott tagok beilleszkedésének elősegítésével, valamint a megkezdett belső network-ösödés megerősítésével telnek majd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!