A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Újra előadják a francia opera alapművét

Vágólapra másolva!
Az Európai Barokk Akadémia újra előveszi Lullynek, XIV. Lajos francia király ünnepelt muzsikusának legjellemzőbb operáját, az 1673-ban komponált "Cadmus et Hermione"-t.
Vágólapra másolva!

Szakértők szerint a Quinault szövegére komponált "Cadmus et Hermione" lírai tragédia, amely a francia opera megszületését fémjelezte.

Alain Brunet, az Ambronay-i Fesztivál igazgatója szerint az opera tökéletes szintézise a XVII. századi zenének. Legfőbb újítása a kórus drámai alkalmazása volt abban az időben, amikor az eltűnt az olasz opera seriából.

Jean-Baptiste Lully (1632-1687), itáliai származású francia zeneszerző 1646-tól élt Franciaországban és XIV. Lajos szolgálatában előbb az udvari kórus vezetője, majd az udvari zenekar intendánsa lett. 1672-ben királyi privilégiumot kapott az Académie royale de musique alapítására. Ő volt a francia nemzeti opera megteremtője és első nagy mestere. Nevéhez fűződik a francia nyitány (ouverture) típusának kialakítása, a francia zenekari szvit megteremtése és a francia opera zenekarkíséretes recitatívójának bevezetése, balettek és kórusok széles körű alkalmazása az operákban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!