A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A Király újra a slágerlisták élén

Vágólapra másolva!
A június tizedikén újra kiadott A Little Less Conversation című Elvis-szám a brit slágerlisták élére került, s ezzel megszületett a Király 18. no. 1 dala.  Így 17 év után végül elhúzhatott a Beatles mellett, akivel a legtöbb listavezető szám címéért folytatott versenyben első helyét 1977 óta megosztani kényszerült.
Vágólapra másolva!

Fotó:RCA RecordsA Little Less Conversation feldolgozását, mely egyben az első hivatalos Elvis-remix is, egy 34 éves amszterdami DJ készítette el. Junkie XL a Presley család kérésére a lemezen JXL néven szerepel, a rokonok ugyanis semmiképpen nem szerették volna, ha a szám kapcsán bármi is utal a számukra különösen rossz emlékű kábítószerre. A Király korai halálához - 42 évesen hunyt el - ugyanis nagyban hozzájárult drogfüggősége is.

35 évvel ezelőtt a Little Less Conversation csak az Almost in Love című sláger kísérődalaként jelenhetett meg, s most mégis listavezető számmá vált. Újra felfedezését David Holmes-nak köszönheti, aki úgy érezte, a dal szellemisége nagyon is illik az Ocean's Eleven című mozi zenéjéhez. Ezután jött egy Nike reklám, mely szintén az Elvis-számra épül, s melyben számos híres és népszerű focista, többek között a Manchester sztárja, Eric Cantona is megjelenik, s a Little Less Conversation újra slágerré vált.

A dal első helyezése amellett, hogy 25 évvel előadója halála után szerezte meg az előkelő pozíciót már csak azért is nagy teljesítmény, mert a szigetországban hihetetlenül népszerű Kylie Minogue új slágerével, a Love At First Sighttal egy időben került a boltokba.


Korábban:
Egy DJ segítheti újra az élre a Királyt
Alacsony születési súlya okozhatta Elvis halálát
Presleyt az ifjúságnak

Fórum:
Elvis Presley?

Gyarapítsa CD-gyűjteményét
Elvis Presley albumaival !

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!