A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az aranytorkú Robbie jogai

Vágólapra másolva!
Öldöklő harc indult a kiadók között a zenei piac egyik legforróbbnak mondott árujáért, Robbie Williamsért. Az énekes szerződése idén februárban járt le a Virginnél, s a multik egymásra licitálva akarják megszerezni maguknak az elkövetkezendő három lemez erejéig.
Vágólapra másolva!

A világ legnagyobbjai szálltak harcba, hogy a következő három lemeze erejéig leszerződtethessék Robbie Williamset. A küzdő felek között természetesen ott van az eddigi kiadó Virgin is, amelynek igencsak jól jönne, ha meg tudná tartani egyik legértékesebb sztárját. Az EMI, melynek érdekeltségi körébe tartozik a Virgin is, nemrégiben egy vezércserét követően megválni kényszerült 1800 alkalmazottjától. Egy régi, szintén hibásnak bizonyult döntés korrigálására is sor került, amikor is Mariah Careytől egy 38 millió fontos végkielégítéssel megszabadult a kiadó, tovább rontva az amúgy sem rózsás anyagi helyzetét. A megreformált kiadónak így hát hatalmas szüksége lenne még olyan lemezekre, mint Robbie Swing When You're Winningje és Life Thru a Lense.

Persze egy húzónév bármelyik kiadónak bármikor jól jön. Nem csoda hát, hogy a Virgin mellett a Sony, a Universal és a Warner is beszállt a licitbe. Az ő érdeklődésükben is semmi szokatlan, annál meglepőbb viszont, hogy bár a tárgyalások e szakaszában még semmi biztosat nem lehet tudni, úgy hírlik, jelen pillanatban a legesélyesebb egy aprócskának számító cég, a V2. A brit Independent információ szerint a mindössze ötéves kiadó tette ugyanis az eddigi legmagasabbnak számító, közel 40 millió fontos (15 milliárd forint). Ha a V2-nek sikerül Robbie-t becsábítania, illusztris társaságba kerülne, a kiadó jegyzi ugyanis Mobyt, a Stereophonicsot és Tom Jonest is. Szintén meglepetés a Geffen és Spielberg nevével fémjelzett DreamWorks érdeklődése is, hiszen a hollywoodi mogulok cége zenei téren éppen csak bontogatja szárnyait.

A V2 honlapjahttp://www.v2music.com/Robbie lapjahttp://www.robbiewilliams.com/

Egy ennyire soktényezős versenyben persze nem csak az árak kúsznak az égbe, a mostanában sokat emlegetett előadói jogok is hangsúlyosabbá válnak. A művészeknek ugyanis általában vajmi kevés beleszólásuk van abba, hogy a rögzített zenéjükkel mi történik, miután kiadták azt a kezeik közül. Sem azt nem dönthetik el, miből lesz a klipnóta, sem azt, mikor jelenik meg a lemez vagy a maxi. Robbie számára pedig, úgy tűnik, mindez legalább olyan fontos, mint a szerződés összege. Egy Williams menedzsmentjéhez tartozó forrás szerint Robbie ugyanis beleszólást akar az internetes letöltések ügyeibe, a klipekbe és egyáltalán mindenbe, ami személyes imidzsét érinti.

Elemzők szerint ez a jövő trendje; a nagy kiadók, miután befuttatták a sztárokat, sorra veszítik el húzóneveiket, kisebb társaik ugyanis jóval flexibilisebbek, s kedvező ajánlataikkal elcsábítják a sztárokat. A jogaikért egyre gyakrabban felszólaló előadók szerint a multik ugyanis még mindig sokkal inkább tulajdonuknak, mintsem partnereiknek tekintik a zenészeiket.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!