Crack-függő volt a Suede énekese

Vágólapra másolva!
Csapatának szeptember 30-án megjelenő új albuma apropóján nyilatkozva a Suede énekese elismerte, hogy bár mára teljesen tiszta, évekig crackfüggő volt.
Vágólapra másolva!

A szeptember 30-án megjelenő A New Morning című új Suede-album kapcsán nyilatkozó Brett Anderson elismerte, hogy éveken keresztül drogfüggő volt. Mint elmondta, drogos karrierje kokainnal kezdődött, ez azonban hamarosan már nem volt elég. "A kokain kisgyerekeknek való" - mondta az Observer riporterének. "Egy idő után már semmi újdonságot nem tartogatott számomra, így jött a crack. Évekig crack-függő voltam. Ez is a múltam része, nem tagadom. Azonban még nem volt olyan régen, hogy beszélni tudjak róla. Mostanában történt, hogy egyáltalán ki mertem már mondani azt a szót, hogy crack."

Hivatalos Suede-honlaphttp://uk.sonymusic.co.uk/suede/home/A crackről részletesebbenhttp://www.erowid.org/chemicals/cocaine/cocaine.shtml

Brett szerint a leszokás csak fokozatosan sikerült. "Lejönni a drogokról... fura egy dolog - nem úgy történik, hogy egyszerűen csak abbahagyod. Megállod egy kis időre, aztán valahogy csak visszaszivárognak a szerek az életedbe. Egyből abbahagyni - rengeteg akaraterőt feltételez. Tudod, nekem egyszerre csak elegem lett belőle. Mintha kinőttem volna. Nem olyasmi volt, amit folytatni akartam volna, és lassan afféle hernyóvá váltam. Képtelen voltam a kapcsolatokra, hogy elhagyjam a házat, hogy úgy viselkedjem, mint egy ember -ráadásul folyamatosan paranoiás voltam."

A Suede ma (szeptember 16-án) jelenteti meg Positivity című legújabb kislemezét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!