A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Lopott Kylie Minogue első sikere

Vágólapra másolva!
Komolyzenei nagyságoktól lopott dallamokból áll számos listavezető popsláger - vallotta be Pete Waterman menedzser, aki több világhírű sztárt indított el a pályáján. Az impresszárió szerint az egyik ilyen dal Kylie Minogue I Should Be So Lucky című sikere, ami egy barokk szerzőben fogant meg először.
Vágólapra másolva!

Forrás: ORIGOPeter Waterman elmondta, hogy az eddig neki tulajdonított Kylie Minogue-dalt a XVII. században működött Johann Pachelbel német zeneszerzőtől "vette át". Az eredetileg orgonára és vonósokra írt szerzemény újraértelmezett változatát - I Should Be So Lucky címmel - az ausztrál származású énekesnő 300 évvel később tette slágerlista vezető dallá. A Kylie Minogue első nagy sikeréről tett beismerés mellett Watermann azt is elmesélte, hogy eddigi karrierje során Richard Wagner műveiből legalább 20 alkalommal lopott zenei részleteket.

A sztármenedzser azonban árnyalni igyekezett a plagizálással kapcsolatos vallomását. "Az én feladatom az, hogy biztos legyek benne, nem veszi észre a hallgató a hasonlóságot. Ha jól csinálom, soha nem jön rá, honnan vettem egy-egy dalt. A klasszikusoktól való kölcsönzésnek hosszú története van a popszakmában" - magyarázta álláspontját Waterman, aki 19 slágerlista vezető számot jegyez, és 45 millió fontot, azaz 18 milliárd forintot keresett velük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!